7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brno vítězné, v prvním utkání nadstavby bere tři body

vkp 23022017 10K prvnímu utkání nadstavbové části extraligy vyzvalo Královo Pole na domácí palubovce Frýdek-Místek, tedy tým, který zatím v tabulce drží šestou pozici a před dnešním zápasem ztrácel na Brno 5 bodů. Náskok mezi oběma družstvy se ve čtvrtek v hale na Vodově ještě prohloubil, protože Královo Pole potvrdilo roli favorita a vyhrálo utkání 3:1 na sety.

„Po zápase, který jsme odehráli minulý týden, jsme nastavili 6 týdnů přípravy a momentálně jsme v dost velké fyzické zátěži, hrajeme teď vždy dvě utkání v týdnu a navíc jsme vůbec neubrali tréninky, naopak přidali jsme, aby hráčky měly tlak na přípravu a koncentraci. Většina hráček tak dnes asi působila pomaleji a jejich reakce byly horší, ale to s tím trošku souvisí. Pro mě je proto důležité, že jsme dnešní nelehký zápas vyhráli 3:1. Tak jako jsme velmi dobře zvládli závěr prvního setu, mohli jsme uhrát i druhý, toho byla škoda. Ale zápas mohl být ještě složitější v průběhu třetí i čtvrté sady, takže je důležité, že jsme ho vyhráli za tři body," zhodnotil utkání Marek Rojko.

Frýdek-Místek naskočil do zápasu nebojácně, a tak musely domácí hráčky čelit v úvodu utkání jeho tříbodovému náskoku (5:8). Hostující hrály koncentrovaně celou sadu a o výsledku setu se rozhodlo až v úplném závěru - nejtěsnějším možným rozdílem 25:23 ho nakonec vyhrálo Brno.

Hráčky Frýdku-Místku to nezlomilo, do druhé sady naopak vlétly pěkně zostra a několikabodové vedení z prvního technického time outu (4:8) dlouho držely ve svých rukou (11:16). Královopolanky ale v závěru setu stav srovnaly postupně až na 23:23, a tak o vítězi rozhodovala až koncovka sady. Po dvou neproměněných setbolech na straně hostujících a jednom nevydařeném brněnském se o ten vítězný postaral  Frýdek-Místek, a set tak vyhrál poměrem 26:28.

Třetí dějství už si Královo Pole pohlídalo, na jeho začátku odskočilo o dva body a vedení si podrželo po celý set. V závěru se dvakrát blýskla v útoku Jenna Potts a pomohla tak brněnskému týmu zvítězit 25:19.

Sada číslo čtyři byla vyrovnanou partií do stavu 12:12, pak ale začaly domácí tahat za lepší konec a Frýdku-Místku odskočily. Hostující už srovnat krok nedokázaly, a Brno se tak po smeči Eriky Salanciové na 25:20 radovalo z vítězství v celém utkání.

Dnes musíme smeknout před Frýdkem-Místkem za jejich obranu, která byla opravdu výborná. Škoda dnes byla druhého setu, který jsme těsně prohrály, ale myslím, že nás to nakoplo dál k lepší kolektivní hře, která se nakonec zúročila až k výhře 3:1 na sety," usmívala se po zápase kapitánka Vendula Měrková.

 

KP Brno - Frýdek-Místek  3:1 (25:23, 26:28, 25:19, 25:20)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

 .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT