7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Novou posilou KP Brna je Kristýna Boulová

Boulova K

Do Králova Pole míří Kristýna Boulová (roz. Pastulová)! Tato 31ti letá blokařka má za sebou bohatou volejbalovou minulost: z české extraligy zamířila postupně do Rakouska, Ázerbájdžánu, Itálie, Ruska a Švýcarska a cenné zkušenosti mezitím sbírala i u české reprezentace. Teď se ale těší na svůj nový start v Brně: „Nemůžu se dočkat! Po letech budu totiž zase zpátky v Česku. Brno mám moc ráda, s národním týmem jsme zde strávili spoustu času a měli jsme v KP Brno vždy dobré zázemí, takže jsem ho začala brát jako svůj druhý domov. Těším se tedy vlastně zpátky domů," usmívá se Kristýna.

 

 

 

 Kristýna BOULOVÁ

roč. narození 1985
výška 198 cm
post blokařka

 

Kariéra:

2016-2017     Volley Top Luzern (Švýcarsko)

2013-2014     Ulan Ude Chara-Marin (Rusko)

2012-2013     PUNTOTEL Sala Consilina (Itálie)

2011-2012     Igtisadchi Baku (Ázerbájdžán)

2010-2011     PVK Přerov

2007-2010     SVS Post Schwechat (Rakousko)

2003-2007     VPK Olymp Praha

 

Kde jste s volejbalem začínala a kudy se Vaše kariéra ubírala dál?

Mé volejbalové začátky směřují do Plzně, kde jsem hrála v Lokomotivě. Později jsem nastupovala za Slávii a pak už jsem začala působit v pražském Olympu, kde jsem byla čtyři roky. Byla to nejhezčí léta mé poloprofesionální kariéry, jezdila jsem tehdy za studiem do Plzně. Na Olympu jsem zažila jednu z nejlepších sezón, kdy jsme vyhráli extraligový titul bez jediné porážky. Následovaly tři roky ve Vídni, kde jsem si vyzkoušela Ligu mistrů, pak rok v Přerově, v Azerbajdžánu, v Itálii a také štace v Rusku.

A pak jste si dala rodinnou pauzu.

Ano, po sezóně v Rusku jsem cítila vyčerpání a toužila po klidném rodinném životě. Sen se mi splnil a po svatbě s Ondřejem Boulou (bývalým reprezentačním nahrávačem) se nám narodil syn Štěpán. Uchýlili jsme se do Švýcarska, kde se můj manžel živil jako trenér. Po dvou letech mě oslovil tamní extraligový tým Volley Top Lucern. S velkou pomocí klubu a lidí kolem nás se mi podařilo vrátit na palubovku a znovu jsem si užila radost z pohybu a skvělého kolektivu.
 
Jak se dá volejbal skloubit s tak malým dítětem?

Chce to mít kolem sebe rodinu a dobré přátele. Z toho důvodu jsme se rozhodli vrátit do Čech, abychom mohli více zapojit babičky, pro které bylo cestování do Švýcarska komplikované.

Kdy jste hrála poprvé v reprezentaci?

S národním týmem mám zkušenosti už od dětství, kdy si mě do výběru kadetek vytáhl dlouholetý brněnský trenér Aleš Novák.Z juniorského národáku si mě potom vybral Stanislav Mitáč do žen, kde jsem působila kromě dvou let nepřetržitě až do mé mateřské pauzy. Zahrála jsem si mistrovství světa v Japonsku, několika mistrovství Evropy, vyzkoušela jsem si Evropskou i Světovou ligu. Podívala jsem se do všech koutů světa. Byla to krásná životní etapa.

Znáte se osobně s některými brněnskými hráčkami?

Z národního týmu se znám s Vendulou Měrkovou a na letních turnajích jsem se poznala i s Michaelou Doležalovou.Těšila jsem se, že si teď spolu zahrajeme v jednom týmu, ale bohužel...

 
Barbora Mertová

Foto: Fabio Cucchetti - vivovolley.net


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT