7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Flavia Assis se vrací do ČR, tentokrát bude oblékat dres Brna

Flavia

Zkušenosti, osobní nadhled i veliký respekt - to všechno charakterizuje novou posilu Králova Pole, která pochází z Brazílie a profesionální volejbalové dráze se věnuje už 21 let. Flavia Assis přitom do České republiky nemíří poprvé, před pěti lety totiž hrála v Prostějově, a tak ví, jaké prostředí ji tu čeká: „Když jsem dostala nabídku hrát v Brně, neváhala jsem, protože mám tuhle zemi moc ráda. V Českém volejbale je vyžadovaná diciplína a pofesionální přístup, a přesně to mi vyhovuje," zdůvodňuje tato brazilská smečařka svoje rozhodnutí vrátit se zpět na české palubovky.

 

 Flavia ASSIS

roč. narození 1979
výška 185 cm
post smečařka

Kariéra:

2017              BRH-Sulflex/Clube Curitibano (Brazílie)

2016              Cascavel volley (Brazílie)

2015-2016    Terville FOC (Francie)

2014-2015     Riso Scotti Pavia Volley (Itálie)

2013-2014     São Cristovão Saúde/São Caetano (Brazílie)

2012-2013     VK Prostějov

2011-2012     São Caetano EC (Brazílie)

2010-2011     Macaé Sports (Brazílie)

2009-2010     Sport/Banco BMG (Brazílie)

2008-2009     Mackenzie/Cia do Terno (Brazílie)

2009-1994     další brazilské volejbalové kluby

 

Jak jste se dostala k volejbalu?

Než jsem začala hrát volejbal, věnovala jsem se házené. Pak mě ale oslovil jeden volejbalový trenér s nabídkou přejít k nim a od té doby jsem už volejbal neopustila. Tahle hra mě naprosto dostala a nepřestává mě bavit už  24 let, z toho 21 let profesionálně.

Česká republika pro Vás není žádnou neznámou, před několika lety jste hrála za Prostějov?

Po osobní i profesionální stránce mi sezóna odehraná v Česku dala opravdu hodně, a proto jsem se rozhodla se sem vrátit. Ve zdejším volejbalovém prostředí jsem se vždycky cítila dobře, navíc mi seděl i styl práce. Když jsem přestala hrát za Prostějov, bohužel jsem už neměla možnost ČR navštívit, a o to víc se sem teď těším.  Navíc mě uchvátila Praha, je to jedno z nekouzelnějších míst, které jsem kdy navšítvila, takže když jsem tu hrála, navštívila jsem ji víckrát.

Z Prostějova jste zamířila postupně do Itálie a Francie.

Sezóna odehraná v Itálii pro mě byla plná nových výzev, hrálo se tam na vysoké úrovni a všechno bylo doprovázeno neskutečnou až fanatickou podporou. Volejbal je tam velmi dobře nastavený co se týká struktury, o trošku horší je to tam už se samotnou organizací. Profesně mi to dalo velmi mnoho. Když k tomu navíc přičtete výborné jídlo a pití, nádhernou přírodu a nové přátele, budu na to vzpomínat vždycky moc ráda. Francie byla zase trošku jiná kapitola, lidé jsou tam uzavřenější, pro mě to ale byla opět velmi zajímavá zkušenost. Hra je tam v porovnání s Itálií asi trošku méně vypilovaná, ale také na velmi dobré úrovni. Takže i Francii vděčím za mnohé. K České republice jsem ale měla zvláštní slabost a ti kdo mě tu znali, ví o čem mluvím. Proto se zpátky opravdu moc těším.

Během své kariéry jste dosáhla řady úspěchů a hrála jste i v reprezentaci?

Ano, měla jsem tu čest bojovat i za národní tým. V klubech, ve kterých jsem hrála, jsem si nejednou sáhla i na medaili. Doufám, že všechny zkušenosti, které jsem doposud nasbírala, v Králově Poli jen zúročím a předám dál, zejménai mladším hráčkám.

S čím do Brna přicházíte?

Chci všude vždycky to stejné: vyhrát první místo ve všem, v čem soutěžíme. Takže je to stejné i s Brnem - chci zdejšímu klubu pomoci dostat se co nejvýš to půjde!

 

Barbora Mertová

Foto: Marcelo Sotto

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT