7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Posila z Brazílie číslo dvě: Nayara Ferreira

Nayra

Brazílie bude mít v příští sezóně v Králově Poli hned dvojnásobné zastoupení. Po Flavii Assis přichází na smeč také její krajanka Nayra Ferreira. V Evropě už si zahrála ve Francii a Španělsku a teď se těší na svou další štaci v Brně. „V České republice jsem nikdy předtím nebyla, takže jsem na tuhle zemi moc zvědavá. Jsem velmi ráda, že jsem dostala příležitost hrát právě v KP Brno a doufám, že se nám podaří navázat na úspěch z minulé sezóny," říka tato 24ti letá hráčka.

 

 

 

Nayara FERREIRA

roč. narození 1993
výška 179 cm
post smečařka

 

Kariéra:

2017              Las Palmas (Španělsko)

2016              Amiens (Francie)

2015-2016     Sao Bernardo vôlei (Brazílie)

2013-2015     Vôlei Bauru (Brazílie)

 

Nayra se volejbalu věnuje od 12 let a vždycky toužila stát se profesionální hráčkou. V Brazílii hrála nejprve v druhé lize, s týmem se jí ale podařilo zvítězit a postoupit do té první. „Moc ráda na to vzpomínám, byl to pro mě neopakovatelný zážitek, protože postup byl pro nás opravdu velikým úspěchem," vzpomíná Nayra.

Po několika letech odehraných v brazilských ligách rodnou zemi opustila a zamířila do Evropy. „Byl to vždycky můj sen zahrát si v zahraničí, poznat nové země a nové kultury. Evropský volejbal je pro mě určitě veliká výzva," vysvětluje důvod, proč opustila Brazílii a zamířila do zahraničí.

Na Brno se moc těší a nemůže se dočkat, až odstartuje sezóna 2017/18: „Jsem zvědavá na všechno dění v klubu, těším se na spoluhráčky a všechny nové kolegy. Nejraději bych do tréninkového procesu naskočila hned teď," usmívá se Nayra.

 

 Barbora Mertová

 Foto: Archív Nayra Ferreira

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT