7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole se v tomto týdnu už podruhé střetlo s Olomoucí

DR185248

Další zápas a znovu Olomouc. Nadstavba extraligy je díky přesunu některých duelů hodně intenzivní, a tak po úterní bitvě s Olomoucí na domácí palubovce zamířily volejbalistky Králova Pole ke druhému střetnutí s tímto týmem tenokrát do jeho haly. O vítězi se v úterý rozhodovalo v Brně hodně dlouho, čtvrteční zápas v Olomouci měl průběh o hodně rychlejší. KP Brno totiž svým soupeřkám podlehlo ve třech setech.

„V první řadě jsem rád, že jsme trpělivě pokračovali v našem plánu s cílem připravit hráčky na nejbližsí tři podstatná utkání. I dnes jsme při trošku jiných řešeních mohli vyhrát druhý set a bylo by to zajímavé. V týmu máme opět energii a já věřím, že družstvo bude dobře připravené na sobotu i příští pondělí a čtvrtek.," uvedl po zápase Marek Rojko. „Čeká nás teď rozhodující pasáž nadstavby - aby dva nečekané body, které jsme v uplynulém týdnu vybojovali, měly svou cenu. Věřím tomu, že naše řešení použitá v tomto týdnu se nám vrátí v nejpodstanější fázi sezóny v play off. Navíc dvě naše hráčky nastoupí i ve finálovém turnaji juniorek během víkendu, což také hraje významnou roli," dodal brněnský kouč.

„Je veliká škoda druhého setu, kdy jsme celou dobu vedly o 5, 6 bodů a v koncovce jsme prohrály. Ve třetí sadě jsme to naopak byly my, komu se podařilo srovnat, znovu nám ale utekla koncovka, ve které jsme chybovaly víc než náš soupeř," litovala výsledku kapitánka Ivana Zburová.

Olomouc si na začátku prvního setu vytvořila tříbodové vedení (6:9 z pohledu Brna), který si podržela bez problémů až do konce. Výsledkem bylo rychlé vítězství 13:25.

Další dva sety tak jednoznačný průběh neměly - v tom druhém to bylo naopak Brno, které dlouho tahalo za lepší konec a vedlo ještě 18:13. Domácí hráčky ale koncovku zvládly lépe a skóre se jim podařilo obrátit na svou stranu a sadu dotáhnout až k výhře 22:25.

Ve třetím dějství se sice Olomouc ujala rychle vedení 1:5, Královu Poli se ale podařilo soupeřky dotáhnout a vzdorovat jim až do úplného závěru. Olomouc tak třetí set vyhrála nejtěsnějším možným poměrem 23:25.


KP BRNO – VK UP Olomouc 0:3 (13:25, 22:25, 23:25)

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT