7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole je rozhodně dobrá adresa

vkkp ova 26022018 20

Marek Rojko byl v roli hlavního trenéra a generálního manažera A-týmu dva roky spjatý s královopolským volejbalovým klubem a s Brnem. Loni s hráčkami vybojoval bronz, letošní sezónu zakončil se svým týmem o jeden stupínek níže. Teď se vydává vstříc další pracovní příležitosti a období stráveného v Brně rozhodně nelituje, právě naopak: Prožil jsem tady krásné dvě sezóny a můžu říct, že dát přednost Královu Poli před jinými nabídkami bylo moje správné rozhodnutí. Mám KP Brno rád, a tak to i zůstane," řekl před svým odchodem z klubu.

 

Marku jak bys svou práci a působení v Králově Poli zhodnotil?
 
Od prvního dne jsem se snažil do klubu přinést profesionalitu, organizaci, emoce, vizi a to, co si myslím, že mohlo klub posunout na cestu, kterou by se vrcholový volejbal měl ubírat. Našel jsem zde mnoho moudrých a vzdělaných lidí s rozhledem a hodně srdcařů. To je i pro mě lidsky veliká škola. Byl jsem tady cizinec a zároveň nebyl. Pro mou kariéru to bylo rozhodně obohacení a jsem přesvědčený, že jsme zde udělali veliký kus práce.
 
Zažili jsme úspěšná i méně úspěšná období, ale vždycky jsem cítil, že je to souhrn mnoha faktorů, a že můžu důvěřovat lidem v mém okoli, ať už se dařilo nebo ne. Cením si veliké důvěry a loajality Richarda Wiesnera, protože to v našich pozicích není úplnou samozřejmostí. Věřím, že jsem v Králově Poli ukázal i jiný pohled na profesionální práci a klub z něho bude moct čerpat i v budoucnu. 
 
Co Tě vedlo k odchodu jinam? Vykonávat budeš na SVF funkci sportovního ředitele.
 
Dá se říct, že mou novou pracovní motivací byla možnost významně se podílet na změnách v našem volejbale v pozici, kterou považuji za nejvyšší manažerský post. Můžu v ní využít všechny zkušenosti a schopnosti, které jsem za poslední roky získal v zahraničí. Zároveň budu mít po letech možnost být opět doma a věnovat se i soukromému životu a blízkým.
 
Co bys vzkázal KP Brnu?
 
Celému klubu držím palce při naplňování všech cílů, snů a plánů. Mám KP Brno rád, a tak to i zůstane. Trenérům přeji trpělivost, kolegialitu a pokoru. Jen tak budou mít respekt, který si zaslouží, i oni. Královo Pole je rozhodně dobrá adresa.

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT