7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další královopolská posila. Tentokrát z Ameriky

Nichol2

Královo Pole hlásí další posilu - brněnský dres bude nově oblékat Američanka Bailey Nichol. Tato dvaadvacetiletá nahrávačka vycestovala za oceán už v loňské sezóně, kterou strávila v německé lize. Do České republiky míří z tamního Erfurtu. „Chtěla jsem se profesně posunout zase výš, proto jsem moc ráda, že mě KP Brno oslovilo. Je to pro mě veliká výzva a už se nemůžu dočkat, až se k novému týmu připojím," těší se do Králova Pole Bailey.

 

 

 

Bailey Nichol

roč. narození 1995
výška 180 cm
post nahrávačka

 

Kariéra:

2017-2018   SWE Erfurt (Německo)

 

Jak dlouho volejbal hrajete?

S volejbalem jsem začala před deseti lety, věnovala se mu totiž moje sestra a já si tenhle sport zamilovala.

Volejbalu jste se hodně věnovala při Vašem studiu na univerzitě.

Ano, studovala jsem v Americe univerzitu čtyři roky a přitom i hrála. Náš univerzitní tým byl hodně úspěšný, vyhráli jsme dokonce mistrovský titul. Po studiu jsem ale odešla hrát do Německa. 

Proč jste se rozhodla opustit Ameriku a začít hrát v Evropě?

Chtěla jsem se dostat výš z univerzitního prostředí volejbalu, takže jsem možnost hrát v Evropě jen a jen uvítala.

Máte nějaký osobní volejbalový cíl?

Ráda bych hrála co nejdéle to půjde, protože mě volejbal opravdu moc baví. Každému týmu chci být co nejvíc prospěšná a pomoct mu k co největším úspěchům. Věřím, že všechno tohle půjde ruku v ruce s tím, že se budou zlepšovat mé volejbalové schopnosti a dovednosti. Moc ráda navíc poznávám nové země a nové přátele, čímž si také plním jeden ze svých snů.

Jak se těšíte do Brna?

Těším se moc. O České republice se říká, že je to nádherná země a já se nemůžu dočkat, až si to ověřím na vlastní kůži. Hodně jsem slyšela i o Brnu a královopolském volejbalovém programu. A všechno se mi zamlouvalo, což je také důvod, proč jsem si Královo Pole vybrala.

 
Barbora Mertová
Foto: Denis Trapp

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT