7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolský dres bude nově oblékat Taylor Fricano

Fricano2

A-tým Králova Pole se těsně před zahájením sezóny 2018/19 rozrostl o další posilu ze zámoří. Jednou z útočných opor hlavního trenéra Tomáše Samselyho bude Američanka Taylor Fricano. „Na svoje nové působiště se už moc těším. Bude to navíc moje úpně první návštěva Evropy - a o to větší jsem měla radost, když mě vedení Králova Pole oslovilo," vzkázala zatím na dálku z USA tato třiadvacetiletá smečařka.

 

 

 

 

 

Taylor Fricano

roč. narození 1995
výška 193 cm
post smečařka

 

Kariéra:

2015-2017   University of North Carolina - Chapel Hill (USA)

2013-2015   University of Wisconsin - Madison (USA)


Poprvé míříte s volejbalem mimo rodnou Ameriku, co Vás k této změně vedlo?
 
Vždycky jsem chtěla hrát volejbal profesionálně. Nejprve jsem si myslela, že  se budu v USA věnovat naplno plážovému volejbalu, ale šestkový nakonec zvítězil. V Americe se bohužel profesionálně tenhle volejbal hrát nedá. Doposud jsem zatím hrála pět let univerzitní volejbal.
 
Proč padla volba zrovna na Českou republiku?
 
Brněnský klub mí nabídl zajímavou smlouvu, a když jsem si o České republice začala hledat bližší informace, dlouho jsem neváhala. Myslím, že tahle země má moc zajímavou kulturu, historii a v neposlední řadě také jídlo.
 
Zkoušela jste se už naučit nějaká česká slova?
 
Mluviím kromě rodné angličtiny také italsky, nicméně jsem už pochopila, že italština a čeština spolu moc společného nemají. Takže zatím umím jenom slovo "ahoj". Nebude to vůbec jednoduché se češtinu naučit.
 
Na co se kromě volejbalu do České republiky nejvíc těšíte?
 
Hodně mých známých chválilo Prahu a taky české pivo. O Brnu jsem zase slyšela, že je univerzitním městem plným mladých lidí, takže je toho spousta.
 
Kde byste si jednou chtěla zahrát?
 
Asi jako každý bych se chtěla dostat do národního týmu, mou vhodou navíc je, že můžu hrát nejenom za Ameriku, ale také za Itálii. Můj dědeček byl totiž Ital a díky tomu, že jsem v třetí italské generaci, můžu mít dvojí občanství.
 
Jak dlouho se volejbalu věnujete?
 
Začala jsem až v 16 letech, ale hned jsem tomuto sportu propadla. Na univerzitě v severní Karolíně jsem se pak probojovala až do TOP 16, což je zatím můj největší úspěch. Doufám, že další budou následovat v Králově Poli.
 
Máte nějaké další koníčky?
 
Hraní na kytaru a taky moje štěně.
 

 
 
 
Barbora Mertová
Foto: Archv Taylor Fricano

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT