7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další mladou nadějí v A-týmu je Denisa Pavlíková

PAvlikova2

Za jejím jménem figuruje teprve ročník narození 2001, i přesto už je od letošní sezóny stálou členkou královopolského A-týmu. Denisa Pavlíková loni vybojovala s juniorkami zlato a s kadetkami bronz a při tom všem už nasbírala tolik zkušeností s národním týmem, o kterých se v jejím věku zdá málokomu. Teď míří ještě o stupínek výš - do družstva žen, ve kterém bude působit na pozici smečačky. „Je to obrovský skok, hlavně ve výkonnosti, každý se v Áčku chová jako profesionál a ví proč to dělá," říká po víc jak dvou měsících strávených s ženami Denisa. Víc o ní napoví bleskový rozhovor...

 

Proč zrovna volejbal?

Jako malá jsem tancovala a moje sestra hrála volejbal. Nejdříve mě učila pouze sestra, a protože mě to bavilo tak jsem začala hrát i já, když mi bylo 9 let a to v TJ Lokomotiva Trutnov.

Odkjakživa post smečařky?
 
Ne, od začátku jsem hrála na postu blokařky, ale postupem času mě v reprezentaci přeučovali na smeč a na smeči jsem teď necelé čtyři roky.
 
Úspěchy z extraligy?
 
Největší úspěch je určitě juniorský titul z minulé sezóny, dále třetí místo v kadetské extralize také z minulé sezóny a druhé místo z předminulé.
 
Repezentační start?
 
Ve 12 letech.
 
Zážitky z nároďáku?
 
Všechno co jsem absolvovala. Obě kvalifikace, turnaje OHT, turnaje Mevza. Největší úspěch je asi první místo na turnaji OHT v Českých Budějovicích, kdy jsme ve finále porazily Rusko. Ale v paměti mám i různá přátelská utkání například s Holandskem, které jsme dokázaly dvakrát porazit.
 
Reakce na nabídku hrát za A-tým KP Brna?
 
Byla jsem moc ráda, ale na druhou stranu jsem byla z toho trochu nervózní, protože to je něco úplně jiného. Znamená to pro mě hodně, trénovat a hrát se staršími a zkušenějšími je vždy lepší.
 
Na co nikdy nezapomeneš?
 
Na zápas s Itálii na kvalifikaci na ME, před plnou halou italských fanoušků. A taky ráda vzpomínám na MS středních škol, které jsme hrály v červnu a skončili jsme na pátém místě.

 

Kdy sis od srpna doteď sáhla na dno svých sil?

Určitě v Tatrách, když jsme musely vyjít (vyběhnout) sjezdovku na Solisko za určený čas.
 
Oblíbené jídlo?
 
Špagety.
 
Oblíbená kniha?
 
Hadrový panák od Daniela Cola.
 
Studium?
 
Třetí ročník na Sportovním gymnáziu Ludvíka Daňka v Brně.
 
Životní motto?
 
Jestli najdeš v životě cestu bez překážek, určitě nikam nevede.
 
Co tě spolehlivě nakopne?
 
Určitě kafe a nějaké dobré písničky.
 
Tip na vítěze letošní extraligy?
 
Myslím, že největší favorit bude Olomouc.
 
 
A co o Denise prozradí Erik Nezhoda, který ji trenérsky zatím poznal nejvíc?
 
„Denisa přišla do Brna jako veliký talent Jiřího Haufa a trutnovského volejbalu. Za dva roky se z průměrné blokařky vypracovala v nejlepší smečařku ve své generaci. Zdobí ji klid a poctivá hra v poli a na přihrávce. S přibývajícím věkem a zkušenostmi bude přidávat na razanci útoku. Učí se pracovat se zodpovědností v týmu, věřím, že ji práce v ženách připraví na vrcholy sezóny, kterými jsou extraliga kadetek a juniorek."
 


 Barbora Mertová

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT