7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

První tři extraligové body doma, Šternberk zdolán bez ztráty setu

DR188798

Volejbalistky Králova Pole ani Šternberka v úvodním extraligovém kole nezakončily svá premiérová vystoupení výhrou, a tak oba týmy ve čtvrtek v hale na Vodově naskočily do zápasu s jasným cílem: zabojovat ze všech sil o první vítězství sezóny. A o zisku tří extraligových bodů bylo Brně rozhodnuto velmi rychle, domácí hráčky totiž zdolaly Šternberk za 64 minut 3:0 na sety. „Je skvělé, že máme první extraligové body. Škoda toho minulého týdne, ale to už se změnit nedá. Dnes jsme předvedli výrazně lepší hru s méně chybami, byli jsme víc soustředění a nezalekli jsme se ve třetím setu ani stavu 4:10, takže je to o hodně lepší," usmíval se po zápase brněnský trenér Tomáš Samsely.

„Jsem moc ráda, že jsme vyhrály a tři body jsou doma. Myslím, že to celý náš tým posune dál,“  doplnila kapitánka Klára Vyklická.

Domácí hráčky naskočily do zápasu vedením 3:0 a ze svých rukou ho už do konce první sady nepustily. Šternberk se snažil dotahovat, ale Královo Pole svůj náskok postupně ještě navyšovalo (6:2, 17:10), a bez problémů tak zamířilo až k šesti setbolům (24:18). Hned ten první sice Brno nevyužilo, následující setbol už ale přesným blokem Lenky Podhrázké proměnil domácí tým v zisk úvodní sady.

Druhé dějství tak jednoznačný průběh nemělo a hostující držely s královopolskými hráčkami dlouho srovnaný krok (10:10). Stav se lámal za stavu 14:14, kdy Šternberk udělal několik chyb, následně přidala eso domácí Taylor Fricano a rázem z toho bylo brněnské vedení 17:14. Královo Pole to nakoplo – hráčky zpřesnily hru i útok a Šternberk už k ničemu nepustily. Závěr setu odservírovala výborně brněnská kapitánka Klára Vyklická, sadu navíc zakončila esem na 25:16.

Hostující hráčky se nevzdaly a ve třetí sadě si vytvořily čtyřbodový náskok (2:6), po kterém bral domácí kouč Tomáš Samsely oddechový čas. Šternberk to nezastavilo a své vedení ještě navýšil na 4:10. Tlak hostujících ale zastavila bodová šňůra při podání Pavly Meidlové (10:10) – Královo Pole nejenom vyrovnalo, ale i převzalo otěže zpátky pro sebe (17:12). O vítězi setu i celého utkání tak bylo prakticky rozhodnuto, a tak si po výhře 25:16 připsaly tři extraligové body na svoje konto hráčky Králova Pole.

VK Královo Pole – Šternberk 3:0 (25:19, 25:16)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT