7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A-tým se vrací z Frýdku domů s plným počtem bodů

DR182941

Venkovní zápasy zatím královopolskému Áčku svědčí. K pátému kolu extraligy vycestovaly brněnské volejbalistky ve čtvrtek do Frýdku-Místku a stejně jako v Ostravě udržely koncentraci i bojovnou náladu ve všech důležitých koncovkách setů. Výsledek? Vítězství bez ztráty sady a odměna v podobě tří bodů do tabulky. „Musím dnes holky pochválit, protože proti dobře a odvážně hrajícímu Frýdku-Místku nesložily zbraně a praly se o každý míč. A to má svůj význam," usmíval se po utkání brněnský trenér Tomáš Samsely.

„Znovu se ale dnes potvrdilo, že v této sezóně je extraliga opravdu vyrovnaná," dodal.

Z vítězství měla radost i kapitánka Klára Vyklická. „Vezeme domů důležité tři body, za což jsme všechny moc rády. Dnes jsme Frýdek zatlačily servisem. Podařilo se nám zvládnout koncovku druhého setu i konec zápasu," uvedla.

První sada byla ve Frýdku vyrovnaná do stavu 11:11, pak se ale domácí postupně dostaly pod tlak a v závěru setu čelily stavu 16:24. Frýdek sice bodový stav ještě zkorigoval, Brno si ale výhru v setu ujít nenechalo (21:25). Následující dvě sady byly pokaždé dlouhou tahanicí o každý míč, koncovky ale vždy lépe vyšly hostujícímu Královu Poli, které po shodných výhrách v setech poměrem 23:25 veze do Brna z Frýdku tři extraligové body.
 

Frýdek-Místek-KP Brno 0:3 (21:25, 23:25, 23:25,)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT