7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno v pohárové Evropě končí, cestu dál mu zastavila Thira

DR189985

Královo Pole si osmifinále Challenge Cupu nezahraje. Na domácí palubovce podlehlo řeckému týmu AO Thiras 0:3 na sety, a tak se s pohárovou Evropou v této sezóně loučí. Jasno o postupujícím přitom bylo ve slušně zaplněné hale na Vodově už za 47 minut, Řecku totiž k postupu do dalšího kola stačily dva vyhrané sety. „Od zápasu s Libercem trénujeme jenom s deseti lidmi a bohužel nemáme moc velký prostor na střídání a na holkách je to vidět. Dnes jsme bojovali ze všech sil, ale na Řecko to bohužel nestačilo,“ řekl po utkání brněnský kouč Tomáš Samsely.

 

 

„Odehrály jsme dnes lepší utkání než venku, škoda že nám utekl začátek prvního setu, jinak si myslím, že jsme hrály celkem vyrovnaně. Byly vidět znovu naše nedostatky, když se ale vystřídala Denča Pavlíková na účko, tak se celý tým zvedl. To, že jsme nepostoupily, nás samozřejmě mrzí," dodala kapitánka Klára Vyklická.

Hostující vlétly do úterního zápasu zostra (0:4), a Brno tak muselo hned od začátku dotahovat skóre. Thira za vydatné podpory svých řeckých fanoušků svůj náskok postupně navýšila až na 8 bodů (5:13) – Královu Poli se pak sice ještě podařilo bodový rozdíl snížit (15:19), vítězství Řecka v prvním dějství to ale neohrozilo (18:25).

Thira pokračovala ve své hře i dál a na začátku setu s pořadovým číslem dvě se při servisu Megan Cyr ujala vedení 0:6. Domácím se podařilo řeckým soupeřkám přiblížit na dosah (9:11), poté ale začaly úřadovat hostující hráčky a Královu Poli znovu utekly (13:20). Konec setu si Řecko pohlídalo a výhrou 19:25 si už po dvou odehraných setech zajistilo postup do osmifinále Challenge Cupu.

Do třetí sady vstoupily lépe domácí (0:3) a nad Thirou držely dlouho mírné vedení (12:10, 18:16). Řecko si ale nakonec nenechalo vzít ani třetí set – v jeho závěru srovnalo na 19:19 a v následujících šesti výměnách už nedalo domácím šanci (19:25).

 

VK Královo Pole – AO Thiras 0:3 (18:25, 19:25, 19:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT