7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

K dalšímu extraligovému duelu vyrazilo KP Brno na Olymp

OlympV

Soupeřem Králova Pole v dalším kole nejvyšší volejbalové soutěže žen byl ve čtvrtek pražský Olymp. Souboj těchto dvou týmů přitom sliboval na pražské palubovce napínavou podívanou - obě družstva totiž před zápasem sousedila v extraligové tabulce na pátém a šestém místě s rozdílem jediného bodu. Výhru si nakonec na svoje konto připsaly domácí volejbalistiky. „Olymp ukazuje celou sezónu, jak se bojuje o každý balón. Nic nevypustí. I pro zdánlivě ztracený míč se vyplatí běžet a to je jediná cesta, jak takové zápasy hrát. Dnes byl náš soupeř výborně připravený a bojoval. A to rozhodlo," zhodnotil duel v Praze Tomáš Samsely.


„My jsme bohužel podali sterilní výkon. Naším problémem jsme v této fázi sezóny my sami," dodal brněnský trenér. „Soupeřky nás dnes přehrály svou nahrávačkou, my jsme navíc vypodukovaly řadu chyb a nebyly jsme důsledné v útoku," přidala svůj komentář kapitánka Klára Vyklická.

V prvním setu tahaly za lepší konec od začátku domácí (6:2), Královo Pole se jim ale dokázalo nekolikrát přiblížit na dosah. Nejprve za stavu 8:7, po kterém však následovala delší vítězná šňůra Olympu (14:7). A potom znovu v koncovce (21:20) - Olymp však sadu dokázal uhrát pro sebe (25:20).

Další dějství bylo srovnané do stavu 7:7, pak začal domácí tým odskakovat (11:9, 17:12), a zamířil tak k zisku i druhého setu (25:16). Třetí set vyzněl rovněž po domácí hráčky, které si výhrou 25:20 připsaly do tabulky tři body.

 

Olymp Praha - VK Královo Pole 3:0 (25:20, 25:16, 25:20)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT