7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Play off rozehráno, první vítězství má k dobru Liberec

ŠelmyD2019 1

Čtvrtfinálové série se v sobotu rozjely na plné obrátky - KP Brno odstartovalo play off na půdě svého libereckého soupeře. Severočeský tým v úvodním střetnutí, které nabídlo bojovný a pohledný volejbal, nakonec potvrdil roli favorita a na svoje konto si po výhře 3:0 na sety připsal jeden vítězný bod. Šanci na reparát bude mít družstvo Tomáše Samselyho příští týden ve středu, kdy se v domácí hale na Vodově pokusí udělat vše pro to, aby bodové skóre srovnalo.

 
„Soupeř dnes podával lépe než my, vede 1:0, ale nic není ztracené. Budeme pokračovat a rozhodně bojovat dál ve středu," uvedl po zápase Tomáš Samsely. „Je škoda našich zkažených podání, Liberec nás navíc přehrál v poli," dodala k tomu kapitánka Klára Vyklická.

První set byl v Liberci vyrovnaný do stavu 6:5, pak se podařilo Dukle odskočit o 6 bodů (12:6), když KP Brno nedokázalo vyzrát na obranu domácích. V polovině setu se v dresu zelených rozehrála Agata Skiba a začala skóre korigovat, náskok Liberce se už ale Brnu smazat nepodařilo. První sada tak vyzněla pro domácí 25:16.

Druhé dějství odstartoval přesný servis Liberce (5:1), brněnské útočnice navíc hledaly marně recept na to, jak obejít blok domácích (12:6). Dvě esa Agaty Skiby a Taylor Fricano na síti pak sice přiblížily Královo Pole soupeřkám víc na dosah (14:10), následná série nepřesností na straně hostujících však zmařila šanci na srovnání (22:15). V koncovce sady navíc KP Brno zkazilo třikrát servis, a tak i přes bojovný výkon ztratilo set poměrem 25:18.

Ve třetí sadě nastoupila na začátku na podání Agata Skiba a rázem z toho bylo vedení 2:5 pro Brno. Skóre se pak přelévalo z jedné strany na druhou, ke stabilitě hry pomáhala Denisa Pavlíková na účku a Taylor Fricano na bloku (13:12). S blížící se koncovkou byl bohužel cítit přílišný respekt mladých královopolských útočnic (22:19), a tak v pohledném a bojovném zápase nakonec zvítězil důraz a zkušenosti Liberce (25:19).

 

VK Dukla Liberec - VK Královo Pole 3:0 (25:16, 25:18, 25:19)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT