7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ve čtvrtifnálové pětisetové bitvě nakonec vydřel výhru Liberec

ŠelmyD2019 1

Druhé čtvrtfinálové utkání mezi Královým Polem a Libercem nabídlo parádní volejbalovou podívanou a bitvu jako hrom od začátku až do konce. Fanoušci ve velmi slušně zaplněné hale na Vodově tak byli svědky pětisetového dramatu, z kterého jako šťastnější a vítězný nakonec vyšel Liberec.  Na svoje konto si díky tomu připsal druhý čtvrtfinálový bod. „Dnes se ukázalo, že dokážeme být vyrovnaným soupeřem i tak silnému družstvu jako je Liberec. Bohužel jsme zápas nevyhrály, v sobotu ale půjdeme do utkání s tím, že i s Libercem se hrát dá,“ řekla po zápase kapitánka Klára Vyklická.

 

„Bohužel nám utekl začátek čtvrtého setu a na konci jsme přestali hrát agresivně. Liberec nás přehrál asi zkušeností. Musíme se umět poprat s tím, že ne vždy nám vše vyjde, a ne vždy se všechno vydaří. Máme ještě jeden zápas na to, abychom se zkusili vrátit zpátky,“ dodal trenér Tomáš Samsely.

Do utkání vstoupily lépe hostující (0:4), Královo Pole ale rychle srovnalo krok (6:7). Liberci se potom podařilo soupeřkám znovu odskočit (6:11) a vzápětí při dlouhé sérii Lucie Mikšíkové na servisu byl stav už 8:16 pro Liberec. Domácí volejbalistky ale zpřesnily hru na síti, na bloku se několikrát blýskla Taylor Fricano a bodově se dařilo také Agatě Skibě, a tak Brno před koncovkou ztrácelo jen těsně 19:20. Na podání Liberce se pak postavila Nikola Pištěláková a se svými spoluhráčkami brala 4 body v řadě (19:24). Liberec už si poté vítězství vzít nenechal (20:25).

Druhé dějství bylo v úvodu bojem o každý míč z obou stran (6:5, 11:11), domácím se vzápětí podařilo díky přesnému útoku a esu Agaty Skiby urvat dvoubodý náskok (13:11) a postupně ho za mohutné podpory brněnských fanoušků navýšit až na 20:14. Liberec byl bezradný, Královo Pole navíc přidalo eso z rukou Kateřiny Kvapilové a dál zářilo v útoku (24:15). Set zakončila dalším přímým bodem z podání znovu Kateřina Kvapilová (25:15).

Začátek třetí sady byl vyrovnaný (10:10), do vedení se poté dostaly hostující hráčky (11:14) a Brno bralo time out, který Liberec zabrzdil – domácí po něm totiž srovnaly na 14:14. Napínavá bitva pokračovala (18:18), do koncovky ale vstupovalo s dvoubodovým vedením Královo Pole (20:18) a hala bouřila. Liberec se nezmohl na odpověď a Brno se pro něj v závěru třetí sady stalo díky výborné obraně už nedobytnou tvrzí (25:19).

Hostující to nepoložilo, úvod čtvrtého setu naopak patřil jim (3:10). Domácí sice skóre zkorigovaly na 8:11, Liberec ale vzápětí znovu odskočil (8:15) a Tomáš Samsely si vzal oddechový čas. Hostující však byly na koni i dál (9:18), a zápas tak mířil do rozhodujícího tie breaku. Liberec sadu vyhrál vysokým rozdílem 12:25.

Na začátku zkrácené hry hostující dvakrát zkazily servis a Brno se dostalo do vedení 4:2. Liberec srovnal (5:5) a po vystřídání stran držel dvoubodový náskok on (7:9). Michaela Candráková pak přidala eso (7:10) a další dvě i Simona Kopecká (8:13). Tie break už pak Liberec dotáhl až k vítězství 10:15.

 

VK Královo Pole – VK DUKLA Liberec 2:3 (20:25, 25:15, 25:19, 12:25, 10:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT