7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky jsou počtvrté za sebou mistryněmi České republiky!

Finále12019

Juniorky KP Brna se v neděli staly počtvrté za sebou mistryněmi České republiky! Spanilá jízda královopolských hráček začala v roce 2016 a loni už z toho byl zlatý hattrick. V této sezóně neměly juniorky úlohu vůbec jednoduchou, protože bojovaly kromě extraligy i v 1. lize žen. Vyvrcholením sezóny byl tento týden finálový turnaj v Liberci, se kterým se Královo Pole popasovalo skvěle. V základní skupině nejdřív brněnské volejbalistky porazily Šternberk a Frýdek-Místek, v semifinále si poradily s Olympem a v boji o zlato přemohly Liberec 3:1. Kdo jiný by měl čtyři zlata a vítěznou radost hodnotit než hlavní kouč zlatého týmu Erik Nezhoda?

 

Eriku jaké máš teď pocity?

Jen ty nejlepší, vybrali jsme děvčatům těžkou cestu přes 1. ligu žen a ony ji přijaly. Celý rok strašně dřely, a proto jsou pro dnešní den nejlepší v ČR.

Co bylo nejtěžším okamžikem finálového turnaje?

Průběh finálového třetího setu s Libercem. Během chvíle jsme přišly o kontrolu utkání. Čtvrtá sada ale ukázala naši obrovskou vnitřní sílu i zkušenost.

Která hráčka podle Tebe byla nejlepší?

Jsme KáPéčko. Nyní není čas říkat, kdo je nejlepší. Vyhrál tým a jeho práce v celé sezóně. Janička Weissová odmakala celou sezónu juniorek na hřišti, ale pro zranění do turnaje zasáhla málo, to samé platí pro Peťu Vondrákovou. Naopak Květka nastoupila do sezony v lednu, Kačka Kuníková hraje výborně od února... A tak by se dalo pokračovat o Natce Wilkové a její lásce pro volejbal, Gabči Fialové, co míří k maturitě, Síse s Elou a Niki, co makaky na bloku, a tak dál. A Dáda na liberu? Jí za celé finále nespadl míč.

Kdo bude nejvic slavit?

Sisa... Sice vypadá jak kráska z brazilské pláže, víkend si ale občas dopřeje v Karibiku.

Kam si pověsíš čtvrté zlato?

Momentálně si zařizuji byt, takže všechny medaile stále visí na ramínku u rodičů.

Co bys vzkázal svému zlatému týmu?

S týmem si ještě popovídáme osobně, i s ostatními trenéry. Máme ale ještě jeden skvělý zážitek, návštěvu utkání Liberec-Kometa. Já věděl, že holky nikdy nazažily, co znamená modrobílé srdce na tribuně. Jak je to ale nastartovalo po zbytek turnaje, bylo úžasné. Náš výkon a mentální stav to jen a jen vyšperkovalo.

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT