7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Nová sezóna byla slavnostně zahájena v Bystřici nad Pernštejnem

Bystřice

Minulý týden proběhlo v Bystřici nad Pernštejnem tradiční soustředění KP Brna, na které se sjela úplně všechna královopolská družstva. Na jednom místě tak společně trénovaly a hrály přípravky, žákyně, kadetky, juniorky i ženy. Týdenní soutředění skončilo v sobotu, kdy byly jednotlivé týmy představeny na slavnostním zahájení sezóny 2019/20. „Jsem velmi rád, že jsme se letos opět všichni sešli v Bystřici nad Pernštejnem. Věřím, že si děvčata soustředění užila, a že to pro ně bude ten nejlepší start do nové sezóny. Všem družstvům přeji, aby se jim letošní rok vydařil co nejlépe," řekl královopolským hráčkám na zahájení prezident klubu Richard Wiesner.

 
 
Na soustřednění dorazilo na 140 dětí, což je, jak si v sobotu pochvaloval čestný prezident klubu Miroslav Jaskulka, naprostý unikát. „Je to úžasné, že se sem sjelo tolik nových volejbalových nadějí, a že je v Králově Poli takhle silná mládežnická základna. To se hned tak nevidí," řekl Jaskulka. 
 
Slavnostnímu zahájení předcházel v sobotu dopoledne sportovní program, na který se namixovaly týmy z hráček všech věkových kategorií. Pohromadě si tak tím pádem zasoutěžily úplně nejmladší holčičky z přípravek se všemi staršími dívkami včetně extraligových žen. Takto vzniklá družstva postupně obešla celkem 7 stanovišť, kde je čekaly hry jako pinkací košanda, kloboučku kuk, létající žížaly nebo člověče, proběhni se.
 
„V Bystřici to vlastně bylo první soustředění, které jsme absolvovali úplně celý klub pohromadě i s extraligovým družstvem žen. Bylo to skvělé zejména pro mladší holky, protože mohly vidět (pokud na to byla chvilka času), jak trénují extraligové hráčky, a brát si je jako vzor. Navíc si společně také zahrály. Myslím si, že to bude pro naši mládež nejsilnější zážitek z celého týdne," pochvalovala si po skončení soustředění trenérka Mája Kašubová, která se v nadcházející sezóně bude starat o žákyně D. „Soustředění podobného typu je navíc výbroné pro stmelení kolektivů a zejména u mladších týmů bylo v Bystřici vidět, jak se daly holky dohromady," dodala.
 
Královopolská mládež má v sezóně 2019/20 co do úspěchů na co navazovat. Juniorky v posledních čtyřech letech nenašly v České republice přemožitelky a i letos budou usilovat o mistrovský titul. Kadetky a žákyně A loni skončily stříbrné. Šéftrenérem dorostu bude v nové sezóně Erik Nezhoda. Ten opět povede také družstvo U19, nově ale ve spolupráci s trenérkou Ivanou Zburovou. „Pro mě to letos bude jiné než loni, protože volejbal juniorek už se daleko více podobá tomu ženskému. Některé holky v juniorkách zůstaly, některé se posunuly do žen. Přibyla naopak děvčata z U17. Náš cíl je jasný, chceme získat patý titul v řadě," avizovala na soustředění Ivana.
 
Tým U17 bude znovu dirigovat Martin Štětka, který navíc bude v A-týmu žen působit jako statistik. „Co se týká práce statistika, bude určitě náročnější oproti loňské sezóně, kdy si u žen dělal přípravy hlavní trenér sám a já do toho tím pádem nebyl zapojený úplně naplno. Teď to bude spadat asi více na mě. Druhým rokem navíc budu trénovat holky v extralize kadetek a už se na to moc těším. Družstvo vypadá velice dobře a já jsem mile překvapen, jak dobře holky celý srpen pracovaly. Máme hodně nových hráček, které se do týmu rychle zapojily a chtějí pracovat, což je důležité," řekl Martin.
 
Královopolská družstva v letošní sezóně provází nové motto - "boříme limity". A právě takovou cestou by se všechny týmy chtěly celý rok ubírat. „Vzhledem k tomuto mottu bychom si neměli klást nějaké nízké cíle. Rádi bychom získali medaile, krásné by byly tituly, ale samozřejmě může nastat cokoli. Do přípravy a zápasů ale dáme jak celý náš trenérský kolektiv, tak doufám že i všechny holky, maximum," dodal k tomu Martin Štětka.
 
 
Seznam týmů a trenérů KP Brna pro sezónu 2019/20:
 
Ženy - hlavní trenér Matúš Kalný
 
Volejbalová akademie - vedoucí trenér Erik Nezhoda, kondiční trenér Aleš Trubiroha, fyzioterapeutka Alexandra Matová
U19 - trenérka Ivana Zburová
U17 - trenér Martin Štětka 
 
Juniorky - hlavní trenér Petr Pavlica
 
Žákyně A - hlavní trenér Štefan Zbur (hlavní trenér žákovské složky)
                  asistent trenéra Martin Holubec
Žákyně B - hlavní trenér Petr Pavlica
Žákyně D - hlavní trenérka Majka Kašubová
                  asistent trenéra Martin Holubec
Žákyně E - hlavní trenér Petr Pavlica
Žákyně F - hlavní trenér Štefan Zbur
Žákyně G - hlavní trenérka Jana Brunclíková
 
Přípravka - vedoucí trenér složky Martin Melkes
 

Barbora Mertová

Foto: Dušan Pelikán

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT