7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další pětisetové drama tentokrát napsalo vítěznou tečku

KP Sternberk 2019 20

Po čtvrteční pětisetové bitvě s Prostějovem zamířily královopolské volejbalistky do Šternberka, který stějně jako KP Brno zatím letos nedovedl žádný zápas do vítězného konce. Oba týmy se o výhru přetahovaly až do úplného závěru a o vítězi znovu musela rozhodnout až pátá sada. Drama mělo šťastnější konec pro Královo Pole, které vyhrálo tie break 18:16 a domů veze dva body.

 

Do zápasu lépe vstoupily svěřenkyně Matúše Kalného, když první set vyhrály poměrem 21:25. Šternberk odpověděl hned v druhém setu, který bral poměreml 25:19. Následující tři sady už pak byly napínavou podívanou až do úplného konce, kdy vždy o vítězi rozhodla nejtěsnější možná výhra (26:24, 23:25).

Tie break lépe odstartovalo Brno (4:7) a Šternberk dlouho dotahoval. Za stavu  8:12 se mu podařilo srovnat a později byl i blíž k celkovému vítězství (14:13). Královo Pole ale mečbol odvrátilo a žádný další už svým soupeřkám nenabídlo. Po výhře 16:18 si tak hráčky KP Brna připsaly do tabulky 2 body.

„Po vyhraném prvním setu jsme polevili na podání a v útoku a soupeř toho využil. Po třetí sadě, kterou jsme prohráli, jsme proměnili sestavu a hráčky, které naskočily nám hodně pomohly. Čtvrté dějství jsme měli vyhrát jednoznačněji, protože jsme vedli 17:23 a to samé platí i o tie breaku, kde nám utekl náskok 8:12 a zbytečně vlastními chybami jsme si ho zdramatizovali. Celkově náš výkon dobrý nebyl, ale chválím družstvo za to, že bojovalo a otočilo zápas," zhodnotil duel ve Šternberku hlavní kouč Matúš Kalný.

„Naše první extraligové vítězství nás moc těší. Musím dnes pochválit Magdu Bukovskou, pro kterou to byla premiéra v extralize - odehrála parádní zápas," vzkázala po skončení dlouhé bitvy kapitánka Šárka Šloufová.

 

Šternberk-VK Královo Pole 2:3 (21:25, 25:19, 26:24, 23:25, 16:18)
 
Barbora Mertová
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT