7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno doma nestačilo na Liberec, oplatit mu to může ve čtvrtek

DR196324

Královopolské volejbalistky vyzvaly v domácí hale na Vodově k utkání sedmého kola extraligy Liberec. KP Brno stejně jako v předchozím zápasu proti Frýdku-Místku dobře začalo a vyhrálo úvodní sadu. Soupeřky ze severu Čech však domácím víc setů uhrát nedovolily a v utkání nakonec zvítězily poměrem 1:3. Oba týmy se v Brně střetnou znovu hned příští čtvrtek, kdy je čeká zápas v Českém poháru.

 

Bohužel jsme dnes podali výkon typický pro juniorské družstvo, které po dobrém začátku neumí udržet level, co nastolilo. Když už jsme později měli šanci se soupeři přiblížit, zkomplikovali jsme si to vlastními chybami,mrzelo po zápase trenéra Matúše Kalného

Po vydařeném prvním setu, kdy jsme začaly dobře a vše se nám dařilo, jsme bohužel nedokázaly pokračovat ve stejném rytmu dál. Soupeř se pak rozehrál, začal dobře podávat a my už jsme nezareagovaly,“ přidala hodnocení kapitánka Šárka Šloufová.

Domácí vlétly do zápasu při chuti a Liberec zaskočily vedením 8:2. Svěřenkyně Libora Gálíka sice náskok postupně mazaly (12:10) a donutily královopolský tým k oddechovému času, domácí ale vedení z rukou nepouštěly (17:13). Liberec se ještě soupeřkám dostal na dosah za stavu 20:18, na víc však nestačil - při servisu Květy Grabovské KP Brno dotáhlo set až k výhře 25:18.

Ve druhé sadě se oba týmy přetahovaly o vedení (10:10), Liberec ale ve střední pasáži přidal na razanci a odskočil na 13:17. Královu Poli se srovnat krok nedařilo a po esu Karolíny Bartošové byl stav 15:20 pro hostující a Matúš Kalný bral time out. Zastavit Liberec už se poté domácím nepodařilo, a tak hostující vyhrály druhou sadu 18:25.

Liberec vítězství nakoplo a ve třetím dějství to byl tento tým, kdo udával od začátku rytmus. Domácí hráčky tak musely dotahovat liberecké vedení (1:4, 4:7). Přiblížit Liberci na dosah se Královu Poli sice v půli setu podařilo (14:15), hostující však znovu odskočily na 15:19 a vítězství už si pak pohlídaly (19:25).

Liberecký tým tahal za lepší konec i ve čtvrté sadě (6:8). Královo Pole srovnalo na 9:9, pak ale následovala bodová šňůra libereckých volejbalistek (10:15). Domácí se nevzdávaly, na soupeřky se dokázaly dotáhnout (17:18) a zdramatizovat závěr setu. Libor Gálík a jeho tým ale zvládli lépe i koncovku čtvrtého setu a v Králově Poli po výhře 21:25 zvítězili 1:3 na sety.

 

VK Královo Pole – Liberec 1:3 (25:18, 18:25, 19:25, 21:25)

 
Barbora Mertová
Foto: Ondřej Driml 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT