7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole Olomouc potrápilo, na vítězství to bohužel bylo málo

039 DR193751

V sobotu na královopolské družstvo nečekal vůbec lehký soupeř. Olomouc totiž v této sezóně doposud podlehla pouze Prostějovu, a tak byla na své domácí palubovce v utkání osmého kola extraligy jasným favoritem. KP Brno ale zápas v Olomouci odstartovalo výborně, když vyhrálo úvodní sadu. Domácí hráčky poté další zaváhání nepřipustily a ač jim i ve třetím setu Královo Pole hodně šlapalo na paty, nakonec se radovaly z další extraligové výhry 3:1 na sety.

 

„Musím říct, že jsme dnes odehrály dobrý zápas a bojovaly jsme co to šlo. Olomouc ale udělala v několika pasážích důležité body a díky tomu vyhrála. Škoda, dnes jsme mohly urvat aspoň jeden bod,“  uvedla po utkání kapitánka Šárka Šloufová.

„Myslím, že jsme dnes odehráli celkem dobrý zápas. Jsem spokojený hlavně s obranou. Za stavu 22:22 ve třetím setu jsme se možná trochu lekli nabídnuté šance. Pak už nám protivník definitivně utekl. Olomoučanky byly asi už myšlenkami na utkání Champions League, ale my jsme rozhodně měli příležitost uhrát lepší výsledek,“ dodal hlavní kouč Matúš Kalný.

 

V prvním setu se královopolské volejbalistky dostaly v úvodu do vedení 2:4, pak následovala přetahovaná o každý bod (10:10), KP Brno ale znovu uteklo na 15:18. Olomouc ještě srovnala, za stavu 22:21 však Královo Pole uhrálo čtyři body v řadě a vyhrálo první set 22:25.

Druhý set si domácí od začátku pohlídaly (8:4). KP Brno se jim sice přiblížilo na 13:11, soupeřky pak ale utekly až na 19:11 a o vítězi setu bylo prakticky rozhodnotu (25:13).

Třetí dějství tak jednoznačný průběh nemělo, vedení se přelévalo na obě strany (1:4, 7:11, 16:13) a sada zamířila až do rozhodující koncovky. V ní se za stavu 22:22 podařilo připsat dva body domácím, a i když Královo Pole jeden setbol ještě odvrátilo, druhý už si Olomouc vzít nenechala (25:23).

Domácí hráčky to nakoplo a čtvrtý set už byl od začátku v jejich režii. Po výhře 25:18 si tak Olomouc připisuje do tabulky tři body.

 

Olomouc - VK Královo Pole 3:1 (22:25, 25:13, 25:23, 25:18)

 
Barbora Mertová
Foto: Ondřej Driml 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT