7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vytoužený cíl přinese tvrdá práce

DR196438

Předloni Ivana Zburová naskakovala za A-tým na hřiště jako kapitánka, teď má u žen roli úplně opačnou. Stala se novou asistentkou kouče Matúše Kalného. Jako trenérka si už ale mezitím stihla na svoje konto připsat medailový úspěch, v loňské sezóně totiž vedla žákyně A a vybojovala s nimi stříbro na Mistrovství České republiky. „Je to určitě posun přejít od mládežnického volejbalu k dospělým, a pro mě tím pádem i nová zkušenost,“ řekla po příchodu k A-týmu Ivana.

 

Jak se Ti s novým týmem pracuje?

Vzhledem k tomu, že s některými holkami jsem už pracovala minulý rok, tak se známe a spolupráce je fajn. Děvčata jsou mladá a určitě je v nich potenciál. Musí na sobě ale každý den tvrdě pracovat.

Předloni jsi za Áčko sama hrála, teď zastáváš pozici úplně opačnou. Nemáš někdy na tréninku a při zápasech chuť skočit na hřiště za holkama?

Pocit je to naprosto odlišný – být hráčem nebo sedět na lavičce a čekat, jak to dopadne. Ale já jsem svou hráčskou kariéru skončila, a tím je to pro mě uzavřená kapitola.

Jaké je Tvé přání směrem k letošní sezóně A-týmu?

Přání? V první řadě, aby byly holky zdravé a pak aby uvěřily tomu, že tvrdá práce se jim na tréninku vyplatí a přinese jim vytoužený cíl.

V sobotu vás čeká brněnské derby, s čím do něj půjdete?

Očekávám, že derby by mohlo přilákat víc diváků do hlediště. V zápase budeme bojovat o každý míč a určitě budeme chtít obrat zatím úspěšnějšího souseda o body.

 
Barbora Mertová
Foto: Ondřej Driml 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT