7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Z vítězství v brněnském derby se v Králově Poli radovaly Šelmy

DR197469

První brněnské derby letošní sezóny hostilo v sobotu Královo Pole, a i když to tak po jednoznačném úvodním setu pro Šelmy nevypadalo, brněnským divákům nabídlo napínavou a bojovnou podívanou. Z vítězství 1:3 na sety se ale na Vodově nakonec přece jenom radovaly hostující hráčky. „Šelmy na nás v úvodu vlétly servisem a dařilo se jim všechno. Ve třetím setu jsme se dokázaly vrátit zpátky do hry, v tom čtvrtém nás stejně jako v Olomouci může mrzet, že jsme nedokázaly posunout zápas dál, a vybojovat alespoň bod,” zhodnotila duel kapitánka Šárka Šloufová.

 

„U nás to dnes bohužel bylo opět jen o jednom útočníkovi a s jedním útočníkem se proti týmům jako je Brno nebo Olomouc nedá vyhrát. V koncovce jsme navíc udělali na příjmu tři zbytečné chyby," dodal kouč KP Brna Matúš Kalný.

Brněnským Šelmám se v úvodu setu vydařila bodová série při podání Simony Janečkové (2:8) a domácí Královo Pole na vedení svých soupeřek už v prvním setu zareagovat vůbec nedokázalo. Hostující svůj náskok postupně navýšily až na 4:16 a set vyhrály s přehledem 9:25.

Šelmy ve své rytmu pokračovaly i v následující sadě (1:5) a domácí recept na jejich hru hledaly dál marně. Ve střední pasáži hostující utekly na 9:16 a ani poté svěřenkyně Ondřeje Bouly žádné drama nepřipustily - v setu zvítězily 16:25.

Do třetího dějství vstoupilo lépe Královo Pole (5:3) a donutilo Šelmy k time outu. Domácím se vedení dařilo držet (9:6), zpřesnily hru a začaly hrát odvážněji v útoku, a rázem to byl hostující tým, kdo musel dotahovat (13:6). Šelmy to však nezlomilo a soupeřkám se přiblížily na 14:13. Následující 3 body ve prospěch domácích ale znamenaly další oddechový čas hostujícího celku (17:13). Do koncovky vstupovalo KP Brno za stavu 20:16 a vítězství v setu už si vzít nenechalo 25:22.

Čtvrtá sada byla napínavou a bojovnou podívanou, domácí v ní vedly do stavu 10:7, pak ale Šelmy srovnaly krok (10:10). Následovala přetahovaná o body a dlouhé výměny s obětavými zákroky na obou stranách (16:16). Vyrovnané skóre vydrželo do stavu 18:18, pak se ale hostujícím podařilo vybojovat tři body (18:21) a nakonec i urvat koncovku poměrem 20:25.

 

VK Královo Pole – VK Brno 1:3 (9:25, 16:25, 25:22, 20:25)

 
Barbora Mertová
Foto: Ondřej Driml 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT