7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V Prostějově KP Brno bojovalo o tie break, body bohužel neveze

057 DR190397

V sobotu čekal na královopolské volejbalistky už devatenáctý zápas extraligové sezóny. Tým Matúše Kalného k němu odcestoval do Prostějova a přivezl si s sebou i novou posilu, ukrajinskou hráčku Olyu Uhlenko. Královo Pole odstartovalo utkání dobře a ujalo se v něm vedení 1:0 na sety. Prostějov ale následující dvě sady bral pro sebe a nakonec královopolským soupeřkám nedovolil uhrát ani slibně rozheraný čtvrtý set - a tím pádem zvítězil za plný počet bodů.

   

„První dva sety jsme dnes odehráli dobře. O to víc jsem zklamaný ze čtvrté sady, kterou jsme měli vyhrát. Zbytečně jsme se lekli a set darovali soupeřovi vlastním chybami,“ mrzelo po zápase trenéra Matúše Kalného.

Stejně se vyjádřila i kapitánka Šárka Šloufová„Dnešního výsledku je opravdu škoda, kromě třetího setu to bylo vyrovnané utkání, a o to víc nás štve, že jsme neuhrály nějaké body. Dnes to bylo reálné," zlobila se ŠloufováV zápase se navíc i drobně zranila naše nová hráčka Uhlenko," dodala.

Se svými spoluhráčkami Šárka dokázala vybojovat v Prostějově první sadu poměrem 23:25 a i v té další držet mírné vedení až do stavu 13:15. Pak začaly za lepší konec tahat domácí a po vyýhře 25:19 srovnaly na 1:1.

Třetí dějství si Prostějov od začátku hlídal a zvítězil v něm 25:17, Královo Pole však zbraně nesložilo a ve čtvrtém setu uteklo domácím až na rozdíl šest bodů (8:14). Vedení si hostující držely ještě před koncovkou (15:19), pak ale nastal obrat - domácí tým srovnal a sadu pak dovedl až ke konečnému vítězství 25:22. KP Brno tak v Prostějově prohrálo 3:1 na sety.

 

Prostějov - VK Královo Pole 3:1 (23:25, 25:19, 25:17, 25:22)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT