7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole nedovolilo Přerovu uhrát ani jeden set

067 DR194126

Svěřenkyně Matúše Kalného se ve čtvrteční předehrávce 21. extraligového kola střetly s volejbalistkami Přerova, kterým v tabulce zatím patří úplně poslední místo. Královo Pole po sobotní výhře nad Libercem odjelo do Přerova s jasným cílem - znovu bodovat, a i díky dvěma obratům v koncovkách prvního a třetího setu se to KP Brnu nakonec povedlo na výbornou. Vítězství 3:0 tak znamená pro královpolský tým další důležité body do tabulky. 

 
„Dnešní výsledek mě samozřejmě těší, ale zbytečně jsme si zápas v první a třetí sadě zkomplikovali. Prohrávat v koncovkcách 20:23 se nemusí vždy podařit otočit, každopádně mě ale těší, že jsme zabojovali a dokázali to," uvedl po zápase hlavní kouč Matúš Kalný.   

„Jsem moc ráda za výhru, v Přerově se nehraje snadno a čekaly jsme, že to bude těžký zápas. Důležité bylo, že se nám podařilo zvítězit v prvním setu, protože Přerov dost riskoval a myslím si, že kdyby v něm vyhrál on, hrálo by se mu pak daleko lépe. Dnes se nám bohužel moc nedařilo na servisu, ale soupeřky ho také dost kazily,“ dodala kapitánka Šárka Šloufová

V úvodní sadě se KP Brno sice dostalo do vedení 4:8, domácí ale srovnaly a pak se až do koncovky obě družstva prala o každý míč. Závěr setu vypadal nadějněji pro Přerov, ten ale za stavu 23:20 nezvládl udržet vedení, Královo Pole naopak bodovalo pětkrát po sobě a vyhrálo set poměrem 23:25.

Druhé dějství bylo v režii hostujících hráček  (5:10, 10:17), Přerov sice ještě v koncovce zkorigoval stav, na obrat to ale nestačilo (20:25 pro KP Brno).

Třetí sada byla zpočátku v rukou domácích (9:6), Královo Pole ale srovnalo (13:13) a o vítězi rozhodovala opět koncovka. A v ní se opakoval scénář z první sady, domácí sice vedly 23:21, Královo Pole ale za tohoto stavu znovu zabojovalo - a Přerovu už nedovolilo uhrát ani jeden bod. Po výhře 23:25 tak Brno veze domů plný počet bodů.

 

Přerov – VK Královo Pole 0:3 (23:25, 20:25, 23:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT