7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olomoucké volejbalistky obhájily zlato v Českém poháru

OLO PRA m 09022020 16

 

Český pohár putuje po roce znovu do Olomouce, která ve velikém souboji porazila ve finále Olymp Praha, a obhájila tak svůj loňský triumf. Tým Stanislava Mitáče skončil stříbrný a ze zisku bronzu se radoval Liberec, který v boji o třetí místo zvítězil nad Prostějovem. FInalovému souboji přihlížela i primátorka města Brna Markéta Vaňková a po něm se zúčastnila i slavnostního ceremoniálu: „Jsem moc ráda, že se tady konají takové úžasné akce, u kterých je skvělá atmosféra, a že je Brno vidět," uvedla Vaňková.  

 

FInal Four Českého poháru odstartovalo v Brně v sobotu dvěma semifinálovými bitvami. V prvním semifinále proti sobě nastoupily týmy Olomouce a Liberce. Papírové předpoklady mluvily před zápasem ve prospěch Olomouce, aktuálně druhého družstva extraligy. A roli favorita nakonec olomoucké hráčky potvrdily, Liberec totiž promarnil slibně rozehraný první set a pak už na Hanačky nestačil. Jako první tak do finále Českého poháru po výhře 3:0 zamířila Olomouc. „První set byl nervózní, hodně jsme prohrávali, ale zvládli jsme koncovku a nakonec stav otočili. Díky tomu si myslím, že jsme i vyhráli celý zápas,“ zhodnotil semifinále kouč Olomouce Petr Zapletal.

Druhým finalistou Českého poháru se stal Olymp Praha, který porazil v semifinálovém souboji Prostějov 3:1 na sety. To, co se v letošní sezóně povedlo družstvu Stanislava Mitáče dvakrát v extralize – získat skalp Prostějova, dokázal Olymp i v semifinále Českého poháru. „Jsem neskonale šťastný, že se nám podařilo postoupit do finále. Je to jeden z našich sezónních cílů. Jsem navíc spokojený i s předvedenou hrou a s nasazením celého našeho týmu, protože příkladně bojoval a byl lepší než Prostějov,“ usmíval se po zápase hlavní trenér Olympu Stanislav Mitáč.

V neděli se v hale na Vodově hrálo nejprve utkání o bronz, ve kterém proti sobě nastoupil Liberec a Prostějov. Nováček Final Four ze severu Čech prostějovskému týmu, který se loni v Českém poháru radoval ze zisku stříbra, nedovolil v zápase uhrát ani jeden set. Liberecké volejbalistky si tak po vítězství 3:0 na sety domů zaslouženě odvezly bronz. „Výhře nad Prostějovem jsme hodně dopomohli naším servisem a potom následným blokem, což se nám dařilo celý zápas. Utkání jsme zvládli bravurně a máme velikou radost ze třetího místa, pro některé holky to navíc byla první větší zkušenost,” těšilo lebereckého trenéra Libora Gálíka.

O pohárovou trofej se pak doslova popral pražský tým s Olomoucí. A fanoušci v hale na Vodově si užili zápas se vším všudy, protože se o vítězi rozhodovalo až v tie-breaku. Olymp Praha se ve finále sice dostal do vedení 0:2 na sety, Olomouci se ale v utkání povedl dokonalý obrat, a tak si po výhře 3:2 nakonec zlaté medaile na krk pověsily svěřenkyně Petra Zapletala. Tým Stanislava Mitáče si na svoje konto v Brně druhou výhru připsat nedokázal, a v Českém poháru mu proto patří stříbrné místo. „Jsem moc ráda, že jsme to po druhém setu nezabalily a vyhrály jsme 3:2. Ve finále nám hrozně pomohla lavička, která přišla a úplně otočila zápas. Takže velká poklona patří všem holkám, které se na tom našem úspěchu podílely,“ řekla po zápase kapitánka Olomouce Katarína Dudová.

Nejlépe přihrávající hráčkou turnaje se stala Martina Michalíková z Olomouce, nejlépe útočící hráčkou Eva Svobodová z Liberce, nejlépe blokující hráčkou Veronika Trnková z Olomouce, nejlepší nahrávačkou Lucie Smutná z Olympu Praha a nejužitečnější hráčkou turnaje Karyna Denysova z Olympu Praha.


Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT