7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Cassie Baird a Elvita Dolotova už naplno trénují s A-týmem

Cassie Elvita2

 

Příprava A-týmu na novou sezónu je v plném proudu a v průběhu srpna se do ní zapojily i obě zahraniční posily KP Brna. Elvita Dolotova, lotyšsská nahrávačka, začala s Áčkem trénovat už 11. srpna, vyřídit přesun Američanky Cassie Baird ale zdaleka nebylo tak rychlé a jednoduché. Nakonec se vše úspěšně podařilo, Cassie přistála v Praze minulé pondělí, a stihla tím pádem absolvovat alespoň část soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Jak se novým tvářím KP Brna v klubu líbí a jaké jsou jejich první pocity?

 

Cassie, pro Tebe znamenal srpen dlouhé čekání na to, až konečně budeš moci nasednout do letadla směr Česká republika.

Cassie: To ano, jsem opravdu moc šťastná, že jsem tady. Bylo to docela stresující najít ten správný způsob, jak se přesunout do Brna, takže když jsem konečně přiletěla, hodně jsem si oddechla. Pořád ještě cítím únavu z dlouhé cesty a zvykám si na časový posun, ale všechno si určitě rychle sedne.

Zatímco Ty se tu teprve rozkoukáváš, Elvita už stihla alespoň trošku poznat KáPéčko i město Brno, jak se tu Elvito cítíš?

Elvita: Moc dobře, Brno je pro mě tak trošku jako Riga, hlavně jeho centrum. A co se týká týmu, panuje v něm skvělá atmosféra, takže si nemám vůbec na co stěžovat.

KP Brno se od začátku srpna intenzivně připravuje na novou herní sezónu, už jste si zvykly na systém tréninků a způsob trénování?

Elvita: Příprava je skutečně hodně intenzivní, to můžu potvrdit. A to jak v Brně, kde trénujeme standardně, tak také v Bystřici, kde jsme byly s celým klubem minulý týden. Velkou oporou jsou nám trenéři, řešíme společně tréninkový proces i fyzickou kondici, což je pro mě velmi cenné.

Cassie: Já jsem poprvé trénovala s ostatními v Bystřici. Přijela jsem tam sice až později, protože jsem ještě musela čekat na negativní test na Covid, nicméně i po pár dnech, které jsem zatím s týmem strávila vidím, jak všichni tvrdě makají a jdou si za svým cílem. Což je skvělé a já jsem moc ráda, že je tady cítit ten správný týmový duch.

Co říkáte na svoje spoluhráčky?

Elvita: Holky jsou moc fajn a jsou velmi vstřícné. Takže pokud se objeví nějaké problémy nebo dotazy, jsou vždycky nápomocné a k ruce.

Cassie: Všichni tu spolu dobře vychází a jsou pozitivně naladění. Takže jsem moc ráda, že mohu být součástí takového týmu. Myslím si, že je zde spousta talentů a pokud na sobě budeme pracovat a společně se rozvíjet, brzy se sehrajeme a můžeme dosáhnout kvalitních výsledků.

Stihly jste se už naučit nějaká česká slovíčka?

Elvita: Vzhledem k tomu, že můj mateřský jazyk je ruština, tak některým slovům rozumím a někdy i chápu, o čem se konverzuje. Pomalu se česká slova začínám učit a věřím, že mi to nebude dělat problémy.

Cassie: Já jsem to ještě nestihla, ale doufám, že to brzo napravím. Abych byla upřímná, zatím jsem na to neměla myšlenky. Žiju totiž normálně v Kalifornii a tam je posunutý čas o 9 hodin. Takže až se plně zadaptuji, věřím že přijde čas i na češtinu a prozkoumám také pořádně Brno.

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT