7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolská Volejbalová akademie? Sport i důkladné vzdělání

JKY SGLD

 

Tento týden usedlo do lavic Sportvního gymnázia Ludvíka Daňka nově celkem 11 hráček Volejbalové akademie Králova Pole. Některé z nich jsou součástí Akademie již delší dobu - plynule totiž v KáPéčku přešly z žákovských družstev do týmu U-17. Pro jiné je vstup do královopolské Akademie premiérou. „Příprava hráček v KP Volley Academy by byla bez spolupráce se Sportovním gymnáziem dnes již neodmyslitelná, díky tomu můžeme nejenom kvalitně trénovat, ale zároveň plánovat soutěžní přípravu. Učitelé se navíc k četným absencím, zejména reprezentantek, staví výborně a společně pracují na doplnění zameškaného učiva," pochvaluje si spolupráci šéftrenér Volejbalové akademie Erik Nezhoda. A přidává krátké představení nových studentek.

 

Bartošková Ester

Ester je první novickou v Královopolské akademii. Než začala hrát volejbal, vyzkoušela si řadu jiných sportů, jako krasobruslení nebo snowboarding. Její urostlá postava ji předurčuje pro post blokařky. Kromě volejbalu miluje cizí jazyky, skvěle se domluví německy i anglicky. 

Bednaříková Eliška

Eliška k nám přichází z břeclavské Lokomotivy. Akademii se poprvé představila až na talentových zkouškách a myslíme si, to nejlepší nám ještě ukáže. Volejbal hraje teprve druhým rokem, chce se ale učit a zlepšovat. Velice důležitá je pro ní rodina a krom volejbalu jí baví i další sporty, např. atletika a plavání. Je také velmi společenská a ráda se seznamuje s novými lidmi.

Chlupová Tereza

Tereza je další z mnoha kvalitních odchovankyň boskovického klubu. Již v minulé sezóně v dresu Králova Pole odehrála jeden z finálových turnajů extraligy kadetek. Několik let po sobě se účastnila výběrů KCM Jihomoravského kraje a nechyběla ani na Olympiádě dětí a mládeže v Liberci v 2019, kde předváděla velice dobré výkony na postu blokařky. Je pracovitá a oddaná volejbalistka. Čas ale teprve ukáže, zda ji budeme pravidelně vídat na postu blokařky nebo smečařky.

Křižanovská Tereza

Další Tereza je odchovankyní JIskry Havlíčkův Brod a společně s Nelou Matějkovou se odhodlala jít do Brna již v 9. třídě. I díky tomu si už v minulé sezóně vyzkoušela několik utkání v základní sestavě kadetské extraligy. Na postu nahrávačky si velice rychle buduje u svého drusžtva respekt. Její silový font je výjimečný, v předsezónních testech skočila rovné tři metry a nahrát míč přes celé hřiště pro ni prsty není problém. V Brně pracuje na svém snu dokráčet až do některé prestižní zahraniční ligy.

Matějková Nela

Nela je v Králově Poli také již druhým rokem. Do loňské přípravy nastoupila čistě z vlastní vůle a odhodlání, když opustila Světlou nad Sázavou i své rodiče a devátou třídu dostudovala v Brně. Přestože její první krůčky u nás začínaly na bloku, současný přesun na post univerzálky jí prospívá a sama se s ním velice rychle ztotožnila. Veříme, že v ní Brno nalezlo útočnici, která svým výkonem maximálně prověří každého soupeře.
 
Moudrá Daniela

Danka je odchovankyní Králova Pole. Od mladších žákyň hraje na postu blokařky a i v této sezóně bude jednou z opor družstva U-17 na této pozici. V loňské sezóně se bohužel na dlouhou dobu zranila, ale už se dostává zpět do své formy. Danču moc na zápase neuslyšíte, ale mimo hřiště je to živel. Sama skromně tvrdí, že krom volejbalu nic neumí.

Pelikánová Kateřina

Kateřina je sportovní úkaz, který si ve svém týmu přeje každý trenér. Je neskutečným dříčem a bojovnicí. Dokonce i post nahrávačky si musela prosadit přes úvodní nevůli z mnoha stran. Přestože vstupuje teprve do prvního ročníku, již v minulé sezóně se zásadně zasadila o obhajobu prvního místa v juniorské extralize, když v posledním utkání sezóny doplnila Květku Grabovskou v utkání s pražským Olympem a zvrátila hrozivý stav 0:2. Mimo toho, že hraje za brněnské juniorky, si nesmírně váží, že je od roku 2018 v české reprezentaci a co více, i zde je již vnímána jako elitní nahrávačka. 

Prchalová Lenka

Lenka je další z odchovankyň Jiskry Havlíčkovův Brod a na pozici smečařky bude letos nastupovat jak v dresu Králova Pole, tak i v dresu svého mateřského klubu. Patří mezi velice chytré a inteligentní hráčky a její výškový parametr a šikovnost na přihrávce jsou skvělé prostředky k tomu, stát se profesionální volejbalistkou. Přestože je v Akademii nová, brzy si za svůj skromný projev získala přátelství celého týmu.

Šimečková Eva

Evka začíná v královopolském dresu třetí rok, celkově se ale jedná už o její osmou volejbalovou sezónu. Je odchovankyní Újezdu u Brna. Svou zarputilostí a chtíčem vyrovnává menší postavu. V přípravě se čím dál tím více propracovává mezi hráčky, které se budou podílet na získávání bodů pro svůj tým. 

Vystrčilová Jana

Jana je poslední nově příchozí hráčkou na SG z vysočinské líhně. Volejbal hraje již od 9 let. V Králově Poli bude hrát na postu nahrávačky, což pro ni bude oproti minulým sezónám změna, loni v družstvu KCTM Vysočina působila spíše na postu smečařky či libera. Jana je šikovnou, univerzální a učenlivou hráčkou, která se snaží navíc rozdávat radost.

Večeřová Klára

Klára patří k nejlepším hráčkám Junioru Brno z líhně Pavla Gronicha. Je spořádanou, pracovitou hráčkou oddanou volejbalu. Prostředí tak není neznámá, absolvovala několik let v jihomoravském KCM. Klára připomíná, že volejbal hraje již od šesti let, a to nejraději na postu spečařky. Kromě volejbalu ji však baví jakékoliv další sporty.

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT