7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Denisa Pavlíková: Letos to byl opravdový kolotoč

Denisa

 

Když před dvěma lety oblékla Denisa Pavlíková poprvé dres A-týmu KP Brna, prozradila na sebe, jakého životního motta se drží: „Jestli najdeš v životě cestu bez překážek, určitě nikam nevede." Tenkrát určitě netušila, kolik překážek jí nastolí sezóna 2019/20 - nejenom velké STOP před play off žen i finálovým turnajem juniorek, ale také nejistotu ohledně její maturity. Denisa se ale se vším úspěšně poprala, zvládla maturitu i přijímačky na VŠ a hned po nich se přesunula do národního týmu žen. U reprezentace mimochodem rozhodně není žádný nováček, poprvé si ji tam totiž vybrali už ve 12 letech. Svou kariéru navíc několikrát ozdobila medailemi z mládežnických kategorií KáPéčka, a tak nastal čas, aby se tato devatenáctiletá smečařka stala jednou z klíčových hráček královopolského A-týmu.

 

Před dvěma lety jsi byla v A-týmu žen nováček, teď patříš mezi ty nejzkušenější. Jaké byly uplynulé dvě sezóny v KP a co pro Tebe znamenaly?

Ještě stále si na svou roli zvykám, i já sama se mám co učit. Za dva roky v ženách se nám vystřídali dva trenéři, s každým jsem se naučila něco nového a věřím, že i v této sezóně se budu stále zlepšovat.

Loňský rok byl pro Tebe určitě výjimečný - jaro poznamenala všechny nečekaná pandemie koronaviru a pro vás to znamenalo neuskutečněné play off v podobě brněnského derby a bohužel i stop s finálovým turnajem juniorek. Před sebou jsi měla maturitu a příjimačky na vysokou školu. A hned po nich jsi naskočila k reprezentaci žen. Trošku kolotoč?

Bylo to přesně jak říkáš, od března to byl opravdu velký kolotoč. Vše se najednou zrušilo, přišlo nám to spíše jak z nějakého filmu. Do poslední chvíle jsme ani nevěděly, jestli se maturity uskuteční a kdy budeme zase moci trénovat. A po maturitě hned přesun na repre, samozřejmě až po oslavách :-)

Jak dopadla maturita a příjimačky na vysokou školu?

Před maturitou jsem byla hodně nervózní, ale nakonec to byla i docela sranda a zvládla jsem to. Za 14 dní nastupuji na VUT na Chemickou fakultu, obor Chemie pro medicínskou aplikaci. Mám z toho takové smíšené pocity. Těším se, ale i bojím.

S národním týmem jsi letos nejenom trénovala, ale i absolvovala přípravná utkání v Polsku. I když bez pravých diváků (a jen se siluetami fanoušků) to byl určitě zážitek?

Ano jsem moc ráda, že jsem takovou možnost vůbec dostala. Určitě by to bylo lepší s diváky, ale už jen to, že jsem tam mohla být, byl pro mě obrovský zážitek a také zkušenost, které si velmi cením.

Kdo je pro tebe v současném reprezentačním výběru největším vzorem?

Asi nemám za vzor konkrétně jednu hračku. Každá z nich je jiná a od každé jsem se snažila něco naučit. Celkově mě reprezentace posunula o trochu dál ve všem, herně i mentálně. A mohla jsem se učit od těch nejlepších.

Do A-týmu přešly další mladé hráčky KP Brna a teď je na mimo jiné na Tobě a několika dalších hráčkách, abyste jim předávaly zkušenosti a byly oporami týmu v klíčových momentech. Cítíte s holkama větší zodpovědnost?

Určitě si o trochu větší zodpovědnost uvědomujeme. Snažíme si vzájemně pomáhat a tím, že máme skvělý kolektiv, tak to výborně funguje.

Máte za sebou sérii přípravných zápasů v Ostravě, tým tam odjel v podstatě kompletní, jak se vám hrálo? Výsledky byly dost vyrovnané, na čem je z tvého pohledu potřeba ještě zapracovat?

Celý víkend byl v Ostravě velmi náročný, odehrály jsme dohromady 19 setů. S holkami se nám hrálo dobře, jsme rády, že skoro po pěti měsících můžeme společně zase hrát. U nás je stále na čem pracovat. Nejvíce asi na útoku a obraně.

Blíží se start extraligy, kdo podle Tebe bude letos patřit mezi TOP 3 týmy?

Ještě jsme spoustu týmů vůbec neviděly hrát, takže je těžké určit TOP 3. Myslím si, že to budou opět Šelmy, Liberec a Olomouc, ale také Olymp bude velmi silný soupeř.

Držíš ses stále stejného motta jako před dvěma lety, když jsme spolu dělaly rozhovor naposledy?

Ano, stále držím, přijde mi, že už snad ani žádné cesty bez překážek nejsou :-)

A ještě jedna doplňková otázka na závěr - kolik máš doma věcí s lenochody a proč?

To je snad ta nejtěžší otázka! Dlouho mi trvalo vše spočítat. Mám jich přibližně 15 (od plyšáků, povlečení přes oblečení, šperky až po nádobí), skoro všechno jsem dostala od mých hodných kamarádů a rodiny. Prý toho mám s lenochody hodně společného, vzhled a občas i chování.

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT