7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Novou kapitánkou KP Brna je Hana Judlová

Hana2

 

Kapitánkou A-týmu KP Brna bude v sezóně 2020/21 Hana Judlová. Do Králova Pole přišla Hanka z Plzně, kde se volejbalu věnovala od svých devíti let. Naplno se tato blokařka ke KáPéčku připojila v loňském roce, a kromě hraní volejbalu začala v Brně ještě studovat Ekonomicko-správní fakultu Masarykovy univerzity. Pomyslnou kapitánskou pásku si Hanka navlékne poprvé tuto sobotu doma v hale na Vodově, kde se svými spoluhráčkami odstartuje v 18:00 extraligu zápasem se Šternberkem. „Rozhodne mě těší, že mi trenér věří a zvolil mě kapitánkou. Těším se, bude to pro mě další cenná zkušenost, ale zároveň cítím velkou zodpovědnost,“ zdůrazňuje Hanka.

 

Do KP Brna jsi přišla z Plzně, jaké byly Tvoje volejbalové začátky?

Volejbal jsem začala hrát v devíti letech v Mirošově s klukama, bohužel mi pak zakázali za ně nastupovat v soutěžích, takže jsem v jedenácti přestoupila do Rokycan a o rok později jsem se dostala do Lvíčat 98/99. Díky tomu si mě všimla trenérka Plzně a přešla jsem do Slavie Plzeň. Tam jsem hrála za žákyně a později i za kadetky pod Peťou Pavlíkovou, v juniorkách pod Katkou Svobodovou a poslední rok pak pod Alešem Novákem. Největšího úspěchu s Plzní jsme dosáhly v extralize kadetek, když jsme vybojovaly druhé místo.

Brno je od Plzně dost daleko, kdy jsi dostala nabídku jít do Králova Pole?

Poprvé to bylo na finálovém turnaji juniorek právě tady v Brně v roce 2017, to mi bylo šestnáct let. Trenérka přišla za mnou a Áďou Benediktovou a řekla nám, že o nás KP Brno má zájem a pak se se mnou spojil tehdejší trenér Marek Rojko. Měla jsem ale i další nabídky – ze Šternberku, Olympu a Prostějova

Jak rychle sis na přesun do Brno zvykla a jak často se teď dostaneš domů?

Na Brno jsem si zvykla poměrně rychle, dokonce jsem se naučila používat „brněnštinu“, například tramvaji už neřeknu jinak než šalina. Domu se teď jen tak nepodívám, nejdřív tam pojedu po zápase s Olympem, a to jenom na jeden den, a pak až na Vánoce. Samozřejmě se mi stýská. Přes karanténu a prázdniny jsem si hodně zvykla být s bráškama, takže ti mi chybí moc. Naštěstí za mnou jezdí sem do Brna rodiče nebo se scházíme v Praze.

S KP Brnem jsi naplno začala spolupracovat až v minulé sezóně.

Smlouvu s Královým Polem jsem sice podepsala už když jsem byla ve třeťáku na gymnáziu, chtěla jsem však odmaturovat v Plzni, a tak jsem do Brna přišla až minulý rok. Během čtvrťáku jsem sem ale jezdila každý měsíc na týden trénovat a v létě jsem s týmem absolvovala letní přípravu. 

Gymnáziem ale Tvoje studium neskončilo.

To ne, v současné době studuji vysokou školu v Brně. Na Masarykově univerzitě chodím na Ekonomicko-správní fakultu, obor Regionální rozvoj a cestovní ruch.

Volejbalové zkušenost máš také z reprezentace, kdy jsi tam hrála poprvé a co jsi s národními týmy absolvovala?

Do reprezentace jsem se dostala ve dvanácti letech. S ročníkem 98/99 se nám pak povedlo dostat se na mistrovství Evropy do 18 let, které se konalo v Bulharsku. V národním týmu ročníku 00/01 jsme bohužel ani jednou na evropský šampionát nepostoupily. 

Matúš Kalný si Tě v Králově Poli pro letošní sezónu vybral jako kapitánku? Co to pro tebe znamená?

Rozhodne mě těší, že mi trenér věří a zvolil mě kapitánkou. Těším se, bude to pro mě další cenná zkušenost, ale zároveň cítím velkou zodpovědnost. O povinnostech jsme se ještě moc nebavili, ale budu se snažit tým při zápasech hecovat a dodávat holkám sebevědomí i ve chvílích, kdy se nám nebude dařit.

Minulý týden jsi oslavila dvacáté narozeniny. Takže to byl asi jeden z nejhezčích dárků k Tvým kulatinám? Co jsi ještě dostala?

Rozhodně to je krásný dárek, ale ještě jsem nedostala všechny dárečky. Mamka mi dala smoothie maker a obraz pandy, který si sama vybarvím podle čísel, z toho jsem opravdu nadšená a doufám, že ho brzy dokončím a pověsím si ho nad postel. Pak jsem dostala kytičku, proteinové tyčinky, sojová mlíčka…

Jaká byla z Tvého pohledu loňská sezóna v KP?

Pro mě byla dost náročná, všechno bylo nové – město, škola, nový tým. Mrzí mě, že se nakonec neuskutečnilo play off, které jsme měly hrát proti Šelmám, to by byly určitě skvělé zápasy. 

Co si kladete jako týmový cíl pro sezónu 2020/21?

Týmový cíl je umístit se do šestého místa. Já osobně si ale myslím, že máme na to hrát o čtvrté až páté místo. 

Na co se momentálně na trénincích nejvíc zaměřujete?

Na začátku týdne jsme se v trénincích soustředily hlavně na techniku a herní činnosti jednotlivce. V průběhu týdne jsme se přesunuly více do šestek a sehráváme se. A nechybí ani kondiční příprava v podobě posilovny.

V sobotu rozehrajete doma extraligu se Šternberkem, jak těžký to bude soupeř?

Moc se na to těším, konečně si zahrajeme zápas po té dlouhé pauze. Myslím si, že Šternberk by na tom měl být podobně jako my, takže to bude určitě vyrovnaný a napínavý zápas.

Proč by měli fanoušci v sobotu dorazit na váš první extraligový zápas?

Fanoušci by měli dorazit, protože věřím, že předvedeme hezký volejbal. Pevně doufám, že vyhrajeme!

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT