7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další posila! Královopolský dres bude oblékat Kelsi Hobbs z USA

Kelsi2

 

Do volejbalového klubu KP Brno míří další posila z USA. Kelsi Hobbs, která přicestovala do jihomoravské metropole včera, má 22 let a v Králově Poli bude zastávat post univerzálky. „Hrát profesionální volejbal byl vždycky můj sen. Věřím, že budu v KP Brně platnou hráčkou a s týmem si sáhneme na co nejvíc úspěchů," řekla Kelsi po svém příjezdu. 

 

 

 

Kelsi Anne Hobbs - dosavadní kariéra:

2016-2019 Samford University (Division I NCAA), USA

Výška: 183 cm, pozice: univerzálka

 

V Evropě jsi zatím nikdy nehrála, jaká byla Tvoje dosavadní kariéra v Americe?

Čtyři roky jsem hrála na Samford University v Birminghamu v Alabamě. Během toho jsme mimo jiné vyhráli třikrát mistrovství naší konference. Moje poslední sezóna byla rozhodně nejúspěšnější, protože jsme poprvé v historii soutěže porazili 25 nejlepších týmů národa, vyhráli jsme šampionát Southern Conference a dostali se na turnaj NCAA Division I. Osobně to byl také můj nejlepší rok, byla jsem totiž vyhlášena hráčkou roku v Southern Conference a dále nejužitečnější hráčkou turnaje Southern Conference.

Teď jsi se rozhodla změnit svoje působiště a vydat se za oceán.

Ano, v Americe už není mnoho profesionálních volejbalových příležitostí, a tak jsem moc uvítala, když mi můj agent předložil nabídku KP Brna. Věděla jsem, že chci v kariéře dál pokračovat v Evropě a Česká republika se ukázala jako ideální volba.

Navštívila jsi už Evropu někdy předtím?

Ne, nikdy jsem nebyla v žádné jiné zemi než v USA. Takže je to pro mě velká premiéra.

Kdy jsi s volejbalem začala?

Už v pěti letech, můj otec totiž trénoval sestru, která je o pět let starší než já. Nejprve jsem proto hrála za její tým. Sport mám ráda obecně a zkusila jsem si různá odvětví, když ale nastal čas rozhodnout se pro jeden konkrétní sport, věděla jsem, že volejbal miluju nejvíc. Kromě hraní za školu jsem začala hrát i soutěžní volejbal a propadla jsem mu ještě víc.

Co sis zjistila o České republice před svým příletem?

Známí mi řekli, že je tu spousta hradů, tak doufám, že budu mít čas je prozkoumat. Nejprve se ale musím seznámit s týmem, pak teprve přijde řada na Brno a ostatní místa České republiky. Taky se těším, že ochutnám nová jídla. 

Prý umíš pár českých slov.

Ano, rodina mé bývalé spoluhráčky je totiž z Brna! Říká své babičce "Babi", takže jsem se dozvěděla, že "Babi" je zkratka pro slovo babička. Také mě naučila, že ahoj znamená ahoj i na viděnou.

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT