7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Skvělý start sezóny, KP Brno smetlo Přerov 3:0 na sety

KP Přerov

 

Na svoje úvodní utkání si volejbalistky Králova Pole musely oproti původnímu plánu počkat, protože zápas 1. kola extraligy se Šternberkem byl bohužel kvůli karanténě šternberského klubu odložen. S o to větší chutí ve čtvrtek zamířily hráčky KP Brna do Přerova, aby si po půl roce konečně zahrály klasické extraligové utkání. A start do sezóny jim vyšel na výbornou! Domácímu Přerovu nedalo Královo Pole, které nastoupilo ve zbrusu nových dresech, šanci a své soupeřky smetlo 3:0 na sety. „Dnes jsme odehráli velmi dobrý zápas, výborně jsme podávali a byli jsme bezchybní v útoku," pochvaloval si duel brněnský kouč Matúš Kalný.

Přerov držel s Brnem krok pouze v úvodu prvního setu, hra se ale zlomila za stavu 10:10, kdy Královo Pole odskočilo na 11:14 (z pohledu domácích). Pak už si mladý královopolský tým hru pečlivě střežil, v závěru sady se navíc dvěma esy blýskla jeho lotyšská posila Elvita Dolotova a o vítězi úvodní sady nebylo pochyb (14:25). „V prvním setu jsme odskočili při podání Hanky a s tím už se pak Přerov vezl až do konce sady," dodal k tomu Kalný. 

Ve druhém dějství Královo Pole nepustilo Přerov vůbec k ničemu, a tak set skončil rychle vysokým rozdílem 7:25. Ve třetí sadě si pak hostující KP Brno hned znovu od začátku vytvořilo několikabodový náskok a ani ten se Přerovu zvrátit nepovedlo. Po výhře 16:25 si tak Královo Pole veze domů zaslouženě tři extraligové body.

„Začátek dnešního zápasu byl trošku nervózní, ale pak jsme se rozjely. Dobře jsme podávaly, útočily i čapaly míče, takže dnes pochvala celému našemu týmu," vzkázala spoluhráčkám po utkání kapitánka KP Brna Hana Judlová.

 

Přerov-KP Brno 0:3 (-14,-7,-16)

 

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT