7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Naše mladší žákyně vybojovaly skvělý bronz na Mistrovství ČR

DSC 0484

 

Minulý víkend se v Krnově usktuečnil finálový turnaj Mistrovství České republiky ve volejbalu mladších žákyň a královopolské volejbalistky pod vedením hlavní trenérky Máji Kašubové na něm získaly fantastický bronz! „Holky hrály skvěle a ukázaly, jak má fungovat jeden tým. Nakonec to cinklo a já jsem za to moc ráda, holkám medaile za celoroční práci opravdu přeju," uvedla po turnaji Mája Kašubová. Republikové finále madších žákyň bylo opožděným vyvrcholením sezóny 2019/20 a všechny zúčastněné týmy, trenéři, organizátoři i rodiče si ho patřičně užili, jednalo se totiž o jedinou soutěž loňského ročníku, která byla dohraná až do konce.

Po jarním přerušení soutěží  se v srpnu Martin Lepič, člen rady mládeže ČVF a současně trenér mladších žákyň ve volejbalovém klubu Mikulovka Praha, zasadil o to, že se nakonec Mistrovství ČR hrát bude. V této době nebylo vůbec jednoduché vzít si na starosti tolik týmů, zabezepčit haly a dohlížet na všechna platná hygienická opatření. Všechno se ale podařilo - za veliké podpory města Krnov i ředitelů tamních škol, kteří uvolnili pro MČR svoje haly. Hlavní organizátor Martin Kopeček z Krnova, trenér VK Slezská orlice, si určite zaslouží poděkování za výbornou organizaci. Byla to neskutečná akce v téhle době, za normálních okolností by nám to vůbec nepřišlo," uvedla Kašubová.

Finálového turnaje se zúčastnilo celkem 24 týmů. KP Brno jednoznačně vyhrálo svou skupinu, ve které bylo šest družstev, a nemýlilo se ani ve čtvrtfinále. Do semifinále s Hlincovkou pak holky  vstoupily trošku ustrašeně, po prohraném prvním setu ale dokázaly srovnat na 1:1. Zápas tak rozhodoval tie-break, v němž KáPéčko vedlo už 9:3, Hlincovka ale dokázala uhrát neskutčenou sérii a otočila na vítězných 9:15.

„Utkání holky bohužel nezvládly po psychické stránce, ale to se stane. O bronz jsme se pak střetli s Mikulovkou, což byl kromě nás největší favorit turnaje. Naše holky tentokrát soupeřky přejely parádním volejbalem a zvítězily 2:0. Patří jim obrovská pochvala za výkon, který předvedly na celém turnaji," vzkázala svému týmu Mája. 

A poděkování poslala ještě několika dalším osobám, které společně s ní stojí za úspěchem mladších žákyň: „Ráda bych zmínila našeho celoročního parťáka, kterým je Rado Hrivnák, celou sezónu nám pomáhal a přispěl k tomu, že jsme se umístili na tak skvělém místě. Velké díky patří také Ivaně a Štefanovi Zburovým a Petru Pavlicovi - pod jejich vedení se totiž řada dívek nově zařadila během léta. Náš úspěch je tak výsledkem výborné klubové spolupráce," zdůraznila Kašubová. „Nesmíme ale zapomenout také na rodiče holek, přijeli nás totiž do Krnova podpořit ve velkém počtu a se vším nám tam moc pomohli," dodala ještě.

 

Základní sestava bronzových mladších žákyň:

Míša Pelikánová - kapitánka, nahrávačka

Markéta Jílková - nahrávačka

Alice Kocmanová - blokařka

Zuzka Konečná - blokařka

Thea Staniczková - smečařka

Niky Novotná - smečařka

 

Ostatní: Lenka Bíječková, Niky Krobauerová, Lea Staniczková, Bára Krátká, Luska Miškufová, Bára Hrivnáková

 

Barbora Mertová

Foto: Dušan Pelikán

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT