7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Restart extraligy! Přesně za týden se znovu začne hrát

067 DR194126

 

Restart extraligy je tu! Dnes rozehrají nejvyšší volejbalovou soutěž muži a za týden se konečně obnoví také zápasy žen. Tým KP Brna svůj zatím poslední extraligový duel sehrál 3. října v Prostějově, a právě s tímto týmem se víc jak po měsíční pauze střetne příští týden v sobotu v domácí hale na Vodově. „Úplně všichni, ať už hráčky nebo členové realizačního týmu jsme si už moc přáli, aby se začalo hrát co nejdřív. Trénovat bez zápasů je pro každého hráče psychicky náročné,“ těší se na obnovená utkání hlavní trenér KP Brna Matúš Kalný.

 

 

 

 

Start extraligy se přitom jeho svěřenkyním vydařil, bez problémů si poradily s Přerovem a již zmíněným Prostějovem, klopýtly pouze doma s Libercem.  „Co se týká bodů, jsem celkem spokojený, dvě výhry za tři body venku jsou vždycky cenné. Je škoda domácího utkání proti Liberci, do něhož jsme bohužel nastoupili se zbytečně velkým respektem. I v něm jsme měli bodovat,“ zhodnotil úvod sezóny Kalný.

Družstvo KP Brna prošlo oproti minulému roku částečnou obměnou, přivítalo tři nové zahraniční posily a celkově ještě více omladilo. Hráčky se na novou sezónu začaly připravovat v srpnu. „Celá naše příprava probíhala po celou dobu dobře, neměli jsme žádné zranění a až na opožděný příchod dvou Američanek jsme byli od začátku kompletní, takže jsem s ní byl spokojený. Koneckonců se to pak projevilo v dobrém startu sezóny,“ popsal hlavní trenér.

Jak celý tréninkový plán, tak zápasový kolotoč byl ale na začátku října ze dne na den přerušen. Družstvo se totiž muselo popasovat s nákazou konoroviru, která znamenala pro hodně hráček úplnou tréninkovou pauzu. „Byli jsme všichni v karanténě a nemohli jsme tím pádem dělat vůbec nic. S tréninky jsme pak navíc museli začít velmi opatrně, protože jsme měli nakažených hodně hráček. Vše ještě komplikoval fakt, že příprava kvůli vládním nařízením probíhala venku,“ popsal Kalný.

Jeho tým absolvoval venkovní přípravu na Volejbalových kurtech v Lužánkách, v nepříznivém počasí se zde ale musel mnohdy popasovat s promáčeným povrchem kurtů. „V současné době se v rámci projektu Dáme na vás (www.damenavas.brno.cz) ucházíme v participativním rozpočtu města Brna o příspěvek na kompletní rekonstrukci povrchu volejbalových hřišť v Lužánkách včetně opravy odvodnění,“ uvedl k tomu správce Volejbalových kurtů Marek Novák. „Budeme rádi za každý hlas Brňanů, aby v případě potřeby byly podmínky pro trénování u nás daleko důstojnější,“ dodal.

Minulý týden, kdy došlo k částečnému rozvolnění vládních opatření, se volejbalistky KP Brna konečně přesunuly zpět do haly na Vodovu. „Začali jsme zde s jednoduchými herními činnostmi jednotlivce v kombinaci s lehkým kondičním tréninkem a tréninkem síly. Postupně budeme vše zintenzivňovat,“ popsal Matúš Kalný.

Pět jeho hráček (Daniela Digrinová, Květa Grabovská, Ela Koulisiani, Denisa Pavlíková a Silvie Stráská) se ještě před návratem do haly zúčastnilo reprezentačního srazu žen v Polsku. „Celková pauza, která neměla jenom herní charakter, ale i tréninkový, protože jsme se převážnou část mohli připravovat jenom venku, ovlivní každý tým. Proto jsme velmi přivítali, že mohly holky na reprezentační sraz odjet v době, kdy u nás ještě tréninky v hale nebyly možné,“ řekl Kalný.

Se svým družstvem už teď plně upíná myšlenky k příští sobotě, kdy se v hale na Vodově pokusí podruhé v této sezóně porazit Prostějov.

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT