7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole veze ze Šternberka plný počet bodů

KP Brno Šternberk

 

K dohrávanému 10. kolu extraligy vycestovalo KP Brno do Šternberka, aktuálně poslednímu týmu v tabulce. Volejbalistky Králova Pole měly v úvodu zápasu dobře nakročeno k zisku první sady, nedokázaly ale proměnit tři setboly, a tak se nakonec z těsného vítězství 26:24 radovaly domácí hráčky. I následujícící dvě sady se pak rozhodovaly vždy až v dramatické koncovce, tentokrát však tyto sety patřily pokaždé Královu Poli. Tým Matúše Kalného si už pak čtvrtou sadu pohlídal a zvítězil za plný počet bodů. Hlavní brněnský kouč ale nezkrýval z předvedeného výkonu svých hráček zklamání.

 

„Dnes jsme podali nekoncentrovaný výkon a vůbec jsme se nedrželi pokynů, které jsem si před utkáním řekli. Máme na čem pracovat před příštím zápasem," uvedl Matúš Kalný. 

„Šternberk hrál dnes moc dobře, tlačil servisem i na útoku a nám trvalo dlouho, než jsem se do toho dostaly. Ve čtvrtém setu jsme ale už pak zahrály dobře a já jsem ráda, že jsme zvládly vyhrát za tři body," dodala kapitánka Hana Judlová.

První set byl dlouho tahanicí o každý míč, v koncovce se ale podařilo KP Brnu urvat tříbodový náskok, nabídku tří setbolů (21:24) ale hostující volejbalistky využít nedokázaly. Šternberk si naopak připsal pět bodů v řadě a bylo z toho vedení 26:24 pro domácí.

Ve druhém dějství to vypadalo ve střední pasáži lépe pro Královo Pole (10:15), domácí se však znovu zkoncentrovaly a srovnaly na 18:18. V závěru to ale tentokrát byl Šternberk, kdo neproměnil setbol (24:23) a KP Brno, které se následně nemýlilo (24:26).

Vyrovnaný třetí set se rozhodoval až v dlouhé dramatické koncovce, v ní Šternberk odvrátil celkem sedm brněnských setbolů, osmý už ale Královo Pole vybojovalo pro sebe a sadu vyhrálo poměrem 28:30.

Čtvrtý set pak byl v režii hostujících od začátku do konce a po výhře 15:25 patří Královu Poli tři vítězné body.

 

 

Šternberk  KP Brno 1:3 (26:24, 24:26, 28:30, 15:25)

 

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT