7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno porazilo Přerov bez ztráty setu

kp pře 20022021 7

 

Volejbalistky Králova Pole se v sobotu v podvečer doma utkaly s Přerovem a potvrdily roli favoritek zápasu. První set se sice v hale na Vodově rozhodoval až v koncovce, tu ale lépe zvládly domácí hráčky a poté už svým soupeřkám z Přerova nedaly šanci na zvrat. Po zasloužené výhře 3:0 si tak tři body do tabulky připsalo KP Brno, Přerov odjel domů s prázdnou. „Zápas hodnotím díky výhře 3:0 pozitivně. Ze začátku jsme hráli dobře v obraně, ale nedokázali jsme dohrát klíčové balóny, po prvním vyhraném setu jsme se však uvolnili a začali víc tlačit podáním. Následující dvě sady jsme už s přehledem vyhráli,“ pochvaloval si výsledek Matúš Kalný.

 

Z výhry měla radosti i kapitánka Hana Judlová: Jsem moc ráda, že jsme dnes potvrdily roli favoritek a v utkání jsme zvítězily za tři body.“

V úvodu prvního setu se sice Přerov dostal do mírného vedení 4:6, domácí ale zareagovaly ihned a po esu Denisy Pavlíkové byl stav srovnaný (6:6). Následovala přetahovaná o body – za stavu 13:11 bral hostující kouč Radim Vlček time out, jeho svěřenkyně pak postupně vyrovnaly na 15:15 a hru zastavil oddechovým časem naopak Matúš Kalný. Do koncovky vstupoval lépe Přerov (18:20) – po dvou vydařených útocích Sandry Kotlabové, domácí však při podání Cassidy Baird otočily na 22:20 a pak už si dokráčely k výhře 25:22.

Start druhého setu patřil Královu Poli, při podání kapitánky Hany Judlové se KP Brno ujalo vedení 5:1 a ani time out Přerovu nepomohl rozjeté domácí hráčky zastavit (9:1). Přerov poté marně hledal na hru KP Brna odpověď (14:5) a domácí po sérii přesných smečí svůj náskok navýšily až na 18:7. Set si už pak družstvo Matúše Kalného pohlídlo a zvítězilo v něm poměrem 25:16.

I v třetím setu brzy Přerov ztrácel (7:4) a domácí volejbalistky pokračovaly ve svém tempu. Po esu Elvity Dolotovové vedlo KP Brno už 12:6, Přerov však nesložil zbraně a snížil na 13:10. Královo Pole se ale o vedení připravit nenechalo, naopak – přerovský tým pak už do konce zápasu jen přihlížel rostoucímu náskoku soupeřek (21:13). V závěru tak mělo KP Brno k dispozici hned 10 mečbolů (24:14) a po přerovské chybě v útoku proměnilo ve vítězství hned ten první (25:14).

 

KP Brno – Přerov 3:0 (25:22, 25:16, 25:14)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT