7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další posila! Slovenská reprezentantka Tereza Hrušecká

Hrušecká2

 

Královopolský dres bude v sezóně 2021/22 oblékat nově Tereza Hrušecká ze Slovenska. Tato 20letá blokařka, která do KP Brna přestupuje z družstva VC Bilíková Pezinok, letos získala ve slovenské extralize stříbro a za sebou má i čerstvý úspěch se slovenským nároďákem, minulý týden totiž se svými spoluhráčkami vybojovala postup Slovenska na mistrovství Evropy. Jsem velmi ráda, že jsme kvalifikaci úspešně zvládly a na Evropu se moc těším, zúčastnit se jí v takto mladém věku by bylo něco neskutečného," uvedla k tomu Tereza. Ve své kariéře se ale chce posunout ještě dál a právě proto teď míří do KP Brna.

 

 

Tereza Hrušecká, dosavadní kariéra:

2013-2017  ŠŠK Bilíkova Bratislava
2017-2021  VC Bilíkova Pezinok

Výška: 197 cm, pozice: blokařka

 
Stáváte se novou posilou KP Brna, jaký je to pocit, jak se těšíte?
 
Je to určitě skvělý pocit, věřím, že jde o krok vpřed v mé volejbalové kariéře a těším se, že budu moci být součástí právě KP Brna. Doufám, že budu skutečnou "posilou", a že dokážu klubu co nejvíce pomoci.

Kde všude jste doposud hrála?
 
Začínala jsem v mládežnickém klubu ŠŠK Bilíkova Bratislava, který se později spojil s VTC Pezinkom a utvořil extraligové družstvo, v němž jsem působila poslední čtyři sezóny. Současně jsem také hrála stále i v mládežníckých soutěžích práve za Bilíčku.
 
Jak ovlivnil Vaše poslední sezóny Covid?
 
Sezónu 2019/20 ovlivnil opravdu hodně, zrušila se a nám to tak předčasně ukončilo výborně rozběhnutou sezónu těsně před play-off. V tabulce jsme skončily na 1. místě. Minulá sezóna byla tak normální, jak se jen v dané situaci dalo, musely jsme hrát bez diváků, což byla škoda, chyběli nám, a musely jsme se každý týden testovat. Zápasy však probíhaly jako obvykle, nebyly nějaké velké problémy s pozitivitou družstev. Mrzí mě ale zrušené juniorky, které bych si ráda zahrála.
 
Vaším trenérem bude Slovák Matúš Kalný, znáte se, měli jste možnost se už potkat dřív?
 
Trénera Kalného jsem ještě neměla tu čest potkat osobně, ale několikrát jsme si telefonovali. 
 
Kdy jste začínala s volejbalem?
 
S volejbalom jsem začala právě na Bilicke, když jsem začala navštěvovat osmileté gymnázium Bilíkova a učitelka tělesné výchovy mě poslala vyzkoušet volejbalový trénink. Myslím, že moje výška napoví, proč právě volejbal. 
 
Měříte skoro dva metry, má tato výška kromě výhod také svoje nevýhody?
 
Výhodná je jednoznačně právě ve volejbale, ale ani to nebyla vždycky pravda, přece jenom zkoordinovat všechno správně nebylo zrovna jednoduché, o tom by mohli moji tréneři vyprávět... Nevýhoda je nakupování oblečení a cestování.
 
Jaké jsou Vaše největší volejbalové úspěchy? Mj. jste byla na Slovensku vyhlášena v roce 2019 juniorkou roku.
 
Juniorka roku 2019 patří určitě mezi moje najvětší úspěchy, dále bych tam zařadila MVP finále Slovenského poháru roku 2020, postup na mistrovství Evropy s reprezentací 2000/01 a své působení jako kapitánka v národním družstvu 2002/03. Velkým úspěchem je také letošní stříbrná medaile z extraligy. Momentálně působím v seniorské reprezentaci a toho si také neskutečně vážím.

Minulý týden jste se navíc úspěšně kvalifikovali na ME, jak těžké byly kvalifikační turnaje a jak se na evropský šampionát těšíte?
 
Kvalifikační turnaj byl o to náročnější, že jsme na přípravu neměli moc času, v týmu sa událo víc změn, hlavně na mém blokařském postu. Navíc nás před turnajem zasáhly zdravotní problémy (necovidového typu), což nebylo nic příjemného. Jsem velmi ráda, že jsme kvalifikaci úspešně zvládly a na Evropu se moc těším, zúčastnit se jí v takto mladém věku by bylo něco neskutečného.
 
Co všechno jste už se slovenskou reprezentací absolvovala?
 
V seniorské reprezentaci jsem poprvé, teď je to přibližně měsíc. S ročníkem 2000/01 sa nám podařilo probojovat přes dvě kvalifikační kola na juniorské mistrovství Evropy 2018 a s reprezentací 2002/03 jsme se dostaly díky postupu na základě tabulky na to loňské - a ukázaly jsme tam pěkné výkony.

Je ve volejbale nějaká meta, které byste dosáhnout?
 
Chci se neustále zlepšovat a chci, aby mě volejbal naplňoval každým dnem víc a víc.
 
Hrajete odjakživa na postu blokařky?
 
Ano, od starších žákyň.

Máte nějaké plány na léto?
 
Ráda bych s mou rodinou stihla nějakou dovolenou u moře a jednoznačně také poznávací výlet do Brna. 

 

Barbora Mertová

Foto: archív Terezy Hrušecké, SVF

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT