7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ela Koulisiani u postupu českého národního týmu do Final Four GEL

CZE BLR2

 

Český národní tým žen minulý týden navázal na fantastický úspěch z roku 2019 a v CEV Golden European League (GEL) se znovu dokázal probojovat do Final Four. Součástí českého reprezentačního výběru byla v Praze i naše Ela Koulisiani a poctivě zaznamenala, jak se během druhého turnaje zrodil vytoužený postup a jak vlastně probíhaly poslední tři reprezentační dny na GEL. „Bylo to náročné, ale i přesto jsem velmi ráda a vážím si šance zúčastnit se a vyzkoušet si atmosféru prestižního evropského turnaje. Bylo skvělé trénovat vedle hráček takové kvality, od kterých se můžu učit a získávat zkušenosti. Jsem vděčná za takový zážitek, na který budu navždy vzpomínat," řekla Ela. Více v jejím blogu...

 

 

Středa 2.6. - první den druhé turnaje GEL, Praha

Včera se ke mně nastěhovala nová spolubydlící Magda Jehlářová, tak se postupně seznamujeme a jdeme společně na snídani. Po ní následuje videopříprava na naše večerní soupeřky Maďarky. Na tréninku hrajeme nejprve týmovou hru mladí proti krásným a poté jsou na programu cvičení na servis a přihrávku.

Po obědě se koukáme na film a odpočíváme. V 16:45 jdeme na svačinu a odtud jedeme rovnou na zápas.

V 17:55 přijdou za námi do šatny trenéři a motivují nás na dnešní utkání. Vyhráváme ho nakonec 3:0! Maďarky na nás ale byly více připravené než minulou neděli, takže zápas byl těžší. Navíc začíná být na všech vidět únava, ale i přesto jsme utkání zvládly skvěle.

Čtvrtek 3.6. - druhý den druhého turnaje GEL, Praha

Konečně začalo být hezčí počasí, takže se hned líp vstává. Na trénink nás dnes jede pouze sedm. Holky, které včera hrály, dostaly volno, aby si mohly zajít na fyzio a regenerovat.

My jsme na tréninku opět hrály týmovou hru, servis a přihrávku. Hned po tréninku jdeme na video, kde se připravujeme na našeho dnešního soupeře, kterým je Chorvatsko. Víme, že nám v dnešním utkání stačí získat jeden bod a máme jistý postup do Final Four.

Po obědě nabíráme síly na dnešní zápas, který hrajeme opět v 19:00. Před utkáním nám trenér Giannis Athanasopoulos říká, ať bojujeme o každý balón jako jeden tým, protože dnešní utkání bude opět těžší než to první. Chorvatky měly o jeden den volna navíc a určitě se na nás dobře připravily.

A zápas opravdu byl mnohem vyrovnanější. Nervozita a velká únava byla znát na obou stranách. Oba týmy jsme hrály krásny, bojovný volejbal a bohužel jsme našemu soupeři podlehly ve vyrovnané koncovce páté sady, ale my se i navzdory výsledku zápasu radujeme, protože dvěma vyhranými sety jsme si zajistily postup do Final Four! Proto i tak panuje veselá atmosféra. Dohrály jsme hodně pozdě, takže na hotelu jdeme jen do sprchy a pak spát.

Pátek 4.6. - závěrečný den druhého turnaje GEL, Praha

Dnes můžeme jít na snídani kdy chceme, protože jsme všichni dostali dopoledne volno. Koukáme se s Majdou na beach volejbal a potom se jdeme s ostatními holkami projít po okolí. Až ve 13:00 máme videorozbor týmu Běloruska.

Dnes hrajeme až ve 20:00, takže po obědě máme hodně volna. Povídáme si, koukáme na film, balíme si nebo spíme. V 17:00 se začínáme chystat na zápas a znovu se díváme na poznámky, které jsme si udělaly na videopřípravě. Na utkání odjíždíme hned po svačině. Máme před sebou poslední zápas na tomto turnaji. Dnes budeme hrát v obměněné sestavě.

V utkání se ukázalo, že holky bojovaly až do posledního balonu. Ze stavu 0:2 jsme to otočily na 2:2, bohužel nám pak pátý rozhodující set nevyšel, ale i tak se ukázalo, že se nevzdáváme a bojujeme jako jeden tým až do konce. Po zápase ještě jedeme společně na hotel, odkud se už ale všichni rozjíždíme domů.

 

Barbora Mertová

Foto: CEV, Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT