7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Letní mistrovství ČR žákyň

Žákyně2021

 

Úsek mládeže ČVS přišel s návrhem uspořádat neoficiální MČR pro žákovskou kategorii, které by bylo alespoň malou náplastí na dlouhou pauzu bez sportování. Lepšící se pademická situace nakonec umožnila, aby se v červnu konal trošku atypický systém turnajů rozdělený podle věkových kategorií (pro ročníky 2006, 2007, 2008 a 2009). Do turnajů se mohl zapojit vždy jeden tým z každého kraje, a protože v daném čase Covidová pravidla neumožňovala, aby se všechny týmy sešly na jednom místě, uspořádalo se mistrovství samostatně pro západní a východní část republiky.

 

 

Do turnaje se za KP Brno přihlásilo družstvo žákyň roč. 2008 a v souboji o postup na MČR porazilo tradičního krajského soupeře, tým VK Znojmo-Přímětice 2:1. Samotný turnaj pro tuto věkovou kategorii pak uspořádal SŠK Bílovec v termínu 12.-13. června, a to jako Moravský pohár. „Skvělé podmínky, které v oblíbené volejbalové destinaci mají Bílovičáci k dispozici, umožnily, že holky turnaj neodehrály na antuce, ale v hale. Organizátor vedle krajských zástupců doplnil počet družstev na deset, a tak zajistil každému z účastníků šest utkání, jež jsme odehrály v průběhu dvou výše zmíněných dnů," uvedla trenérka žákyň Majka Kašubová.

Do skupiny jejích svěřenkyň byla nalosována družstva Pardubic, Vyškova, Ostravy a Prostějova. Jedinou porážku utržilo KP Brno od posledního jmenovaného týmu (0:2) ve velmi pohledném utkání, ve kterém nerozhodlo větší umění soupeře, ale více chyb královopolských děvčat plynoucích především z nového herního systému (hra na jednu nahrávačku). Druhé místo ve skupině kvalifikovalo Královo Pole do bojů o 1.-4. místo.

Nedělní souboj o postup do finále přivedl KP Brnu do cesty krajský výběr Zlínského kraje. Ten v prvním setu díky svému skvělému servisu nedal Královu Polo příliš velkou šanci přiblížit se mu na dosah. Ve druhém setu sice děvčata z KáPéčka zabojovala, těsná koncovka ale nakonec rozhodla (23:25) o tom, že se finalistkamy staly soupeřky ze Zlínského kraje.

„Naše poslední utkání pak bylo možností vrátit družstvu z Prostějova v boji o třetí místo porážku ze skupiny. Odplata se však nepodařila, bohužel jsme nedokázaly dovést do vítězného konce velmi nadějně rozehraný druhý set (22:17) a soupeř jej nakonec ukořistil vítězstvím 26:24. Celkové čtvrté místo ale rozhodně není zklamáním. Zejména nedělní zápasy ukázaly, že jakmile se dostane děvčatům nový herní systém pod kůži a budou odvážnější, mohou se směle měřit s každým. Z šesti utkání jsme si připsaly na svoje konto tři vítězství a třikrát jsme nechaly radovat soupeře. Turnaj děvčatům ukázal, že nesmí zapomínat na snahu být ještě lepší a nesmí se spokojit s tím, co momentálně umí. Práce nás čeká ještě hodně," zhodnotila turnaj Majka Kašubová.

Na prvních dvou místech v turnaji skončily týmy krajských výběru Zlína a Pardubického kraje.

 

Složení družstva:

Nahrávačky: Bára Hrivnáková, Sára Vyhlídalová
Útok: Niky Krobauerová, Nela Smrčková, Anička Vítková
Blok: Monika Černá, Vanda Krejcarová, Sofie Vyhlídalová, Nela Navrátilová, Terka Novotná
Univerzálka: Magda Kafoňková
Příjem, servis a hra v poli: Eliška Budíková

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT