7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Letní pohár ČVS žákyň 2007

Žákyně2007

 

I pro žákyně z ročníku 2007 se Český volejbalový svaz rozhodl vypsat Letní pohár České republiky rozdělený na moravskou a českou část. Tu moravskou uspořádal Volejbalový klub KP Brno a přihlásilo se do ní celkem sedm družstev. Turnaj se uskutečnil 20. června na Volejbalových kurtech v Lužánkách. „Chtěl bych poděkovat všem hráčkám, trenérům a pořadatelům, že jsme v tomto období mohli odehrát alespoň několik soutěžních zápasů," uvedl po po skončení turnaje Štefan Zbur, šéftrenér žákyň KP Brna.

 

Žákyně byly na turnaji rozděleny do dvou skupin:

Skupina 1:

KCM Zlínský
VO TJ Lanškroun
VK Prostějov
KP Brno A

Skupina 2:

TJ SOKOL Havlíčkov Brod
KCM Královéhradecký
Sokol Frýdek Místek

Po utkáních ve skupinách postoupily vždy první dva týmy do finálové skupiny, kde křížovým způsobem bojovaly o finále a poražená družstva pak o třetí místo. Týmy, které se ve skupinách umístily na čtvrtém a pátém místě, pak hrály o další umístění.

Do finále sa probojovala družstva Havlíčkova Brodu a Lanškrouna a po velikém boji se vítězkami celého turnaje staly hráčky z Havlíčkova Brodu. Žákyně KP Brna na turnaji obsadily páté místo.

„Za pěkného počasí hráčky předváděly, na toto období a Covid pauzu, pěkné výkony, a i když se jim ne vždycky dařilo, turnaj splnil svůj účel a ukázal, jak na tom která družstva jsou. Náš tým bojoval navzdory velmi okleštěné sestavě, ale nestačilo to na víc než páté místo. Rozhodně víme, na čem musíme pracovat v dalším období," zhodnotil  Letní pohár Štefan Zbur.

Konečné pořadí:

1. TJ Sokol Havlíčkov Brod
2. VO TJ Lanškroun
3. KCM Královéhradecký
4. KCM Zlínský
5. KP Brno
6. Sokol Frýdek Místek
7. VK Prostějov

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT