7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Druhá posila ze Slovenska, smečařka Simona Jelínková

Jelínková

 

Královopolský A-tým se rozrostl o další slovenskou hráčku, na post smečařky do KP Brna míří 19letá Simona Jelínková. Minulou sezónu ozdobila na Slovensku hned dvojitým zlatem, s týmem Slávia EU Bratislava totiž vyhrála extraligu i Slovenský pohár. V roce 2018 si vysloužila titul Juniorka roku a zkušenosti sbírá pravidelně i s reprezentací. Do KP Brna už se moc těší, navíc nepůjde úplně do neznáma, velmi dobře se totiž zná se svou staronovou spoluhráčkou Terezou Hrušeckou. „Střetnout se s Terkou zase na jedné straně sítě bude skvělé, je to vlastně takový návrat do starých kolejí," vzkázala před svým příchodem do Brna Simona.

 

 

Simona Jelínková, dosavadní kariéra:

2016-2019 VTC Pezinok Bilíkova
2019-2021 Slávia EU Bratislava

Výška: 180 cm, pozice: smečařka

 

Kromě toho, že do Brna přicházíte hrát volejbal, tu navíc budete také studovat. Jak se na svoje nové působiště těšítě?  

KP Brno má mladý a perspektivní tým, a proto se už těším moc, klub na mě zatím udělal výborný dojem. Bude to pro mě nová zkušenost a já za tuto příležitost děkuji.

Kdy jste s volejbalem začala a kde všude jste doposud hrála?

Volejbalu sa věnuji přibližně 9 let, vždycky jsem byla vyšší než většina spolužáků a sport jsem měla ráda odmalička. A když jsem přišla z prvního volejbalového tréninku, byla jsem nadšená. Začínala jsem v mládežnickém klubu ŠŠK Bilíkova Bratislava a po spojení tohoto klubu s extraligovým Pezinkem v roce 2016 jsem dostala příležitost zahrát si extralugu. Touto cestou bych ráda poděkovala všem trenérům z Bilíkové, kteří se mi věnovali dlouhé roky. Po třech letech v Pezinku jsem pak přestoupila do volejbalového klubu Slávia EU Bratislava.

Jaké jsou Vaše dosavadní největší volejbalové úspěchy?

Za najvětší úspěchy považuji určitě ocenění Juniorka roku 2018, Mistrovství Evropy v Albánii s reprezentací 2000/2001, 3. místo v extralize s VTC Pezinok z roku 2019 a samozřejmě letošní “double“ - mistrovský titul a výhru Slovenského poháru.

V letošním roce jste ve finále extraligy hráli s Pezinkem a na druhé straně sítě proti Vám stála Tereza Hrušecká, která teď do Králova Pole míří také. Jaké to bude být najednou s bývalou soupeřkou v jednom týmu a jak dobře se znáte?

S Terkou se známe dlouhé roky velmi dobře. Chodily jsme do stejné základní i střední školy, hrály jsme spolu za Bilíkovou, VTC Pezinok a v reprezentaci 2000/2001. Střetnout se s Terkou na jedné straně sítě je tedy velmi pozitivní, bude to vlastně návrat do starých kolejí.

Jaké jsou Vaše reprezentační zkušenosti?

Byla jsem členkou reprezentace 2000/2001, s níž jsem absolvovala turnaje Mevzy a kvalifikace. V roce 2018 jsme vybojovaly postup na mistrovství Evropy. V seniorské reprezentaci jsem momentálně na pozici náhradnice.

Hrála jste vždycky na postu smečařky?

Vyzkoušela jsem více postů. Začínala jsem na bloku, protože jsem byla na svůj věk hodně vysoká, pak mě ale trenéři přesunuli na smeč, protože blokařek bylo moc. V nároďáku jsem dva roky hrála na postu univerzálky, pak jsem se ale vrátila zpět na smeč.

Kdo Vám nejvíc fandí?

Za najvětší fanoušky bych označila celou mou rodinu, která si vždy najde čas podívat se na moje zápasy a přicestuje z dálky na ty nejdůležitější momenty. Jejich podporu vnímam a vážím si jí. Nemůžů ale zapomenout ani na podporu mých kamarádek.

Máte nějaký volejbalový vzor?

Konkrétní vzor nemám. Je hodně talentovaných volejbalistů i volejbalistek, kteří se tvrdou dřinou propracovali mezi světovou volejbalovou elitu, a myslím si, že každý z nich je vzorom. Pokud bych měla uvést konkrétně příklady hráčů, ktoré sleduji, tak bych označila Wilfreda Leona aktuálně z polské reprezentace a Celeste Plak z Holandska.

Proti kterému týmu byste si někdy ráda zahrála?

Ráda si zahraji proti jakémukoli kvalitnímu družstvu, protože těžké zápasy přinášejí cenné zkušenosti a posouvají vás vpřed.

Jaký je Váš koníček mimo volejbal, jak trávíte volný čas?

Volný čas ráda trávím aktívním oddechem, ať už je to vaření, cvičení, cestování nebo dobrá kávička s kámoškami ve městě. Ráda si však i dlouho a kvalitně pospím

Máte nějaké plány na léto?

Plánuji sa zúčastnit několika tunajů na písku a chtěla bych stihnout i nějakou dovolenou. A nesmí chybět návštěva Brna.

 

 

Barbora Mertová

Foto: M. Slávik

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT