7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na soustředění do Bystřice nad Pernštejnem se sjelo úplně celé KáPéčko

KP Bystřice2

 

Minulý týden proběhlo v Bystřici nad Pernštejnem tradiční celoklubové soustředění KP Brna, na které se sjely všechny královopolské týmy včetně žen. Soustředění v sobotu vyvrcholilo slavnostním zahájením sezóny 2021/22, na němž byla postupně představena jednotlivá družstva KáPéčka. Zahájení se zúčastnily nejenom hráčky, jejich trenéři a členové realizačních týmů, ale také rodiče. „Jsem moc rád, že nám to letos situace dovolila a mohli jsme se v Bystřici sejít v tak hojném počtu. Věřím, že si letošní sezónu všichni co nejvíce společně užijeme a dosáhneme co nejlepších výsledků," uvedl na slavnostním zahájení prezident KP Brna Richard Wiesner.

 

Na soustředění se celý týden potkávaly všechny věkové kategorie hráček KP Brna. Trenéři připravili pro své týmy nabitý program na každý den a soustředění zpestřili i řadou zajímavých aktivit.  Děvčata U17 tak např. měla možnost zahrát si proti svým trenérům v "Utkání hvězd", na soustředění se konala soutěž v malování nohama a nechyběly ani tradiční Hrátky s Brunem, kdy se promíchaly dívky ze všech družstev a soutěžily mezi sebou navzájem v sedmi disciplínách. „Soustředění se podle mě hodně vydařilo, a i když nám počasí moc nepřálo, byla na něm spousta povedených akcí. Určitě mezi ně patřil zápas U17 proti trenérům, který si holky navíc skvěle odmoderovaly, pouštěly si hudbu a na závěr předvedly i parádní taneček. Jedinou kaňkou na soustředění bylo, že nedorazila na plánované přípravné utkání extraligová Ostrava, takže si naše ženy nakonec zahrály zápas s juniorkami. Na atmosféře to ale určitě neubralo," pochvalovala si průběh soustředění trenérka Majka Kašubová.

V Bystřici nad Pernštejnem se měl možnost více poznat i A-tým KP Brna. Naše vztahy určitě dobře prohlubujeme a je fajn, že jsme společně strávily trochu víc času. Volejbalově se hodně posouváme, je samozřejmě potřeba pracovat na spoustě věcech, ale věřím, že vše doladíme. Jsme rády, že jsme si spolu mohly také konečně zahrát zápas, byť ne proti Ostravě," uvedla po skončení soustředění členka A-týmu Dáda Digrinová.

Její družstvo se sice v Bystřici potýkalo s několika komplikacemi, soustředění musela bohužel opustit nemocná Romana Pavlicová, s nemocí zápasila i Simona Jelínková a kvůli reprezentačním povinnostem chyběla Tereza Hrušecká, i přesto ale byla celá akce hodnocena jen a jen kladně. „Jsme nadšení, že se zcela naplnila jedna z hlavních myšlenek tohoto soustředění, a že zde došlo k propojení všech našich družstev - od přípravek, přes žákyně, hráčky Akademie až do samotných žen. To se povedlo a nás to opravdu moc těší,"  zhodnotil soustředění trenér Erik Nezhoda.

 

Barbora Mertová


 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT