7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Extraliga se blíží, předcházet jí bude mezinárodní turnaj Grand Prix Brno

GPB2021

 

Ještě než 25. září vypukne extraligová sezóna 2020/21, odstartuje tento pátek v hale na Vodově již desátý ročník mezinárodního turnaje Grand Prix Brno, jehož pořadatelem je královopolský volejbalový klub. Pozvání na turnaj přijala letos Slavia UK Bratislava, úřadující mistr Slovenska, a dále dva čeští zástupci, tým Ostravy a také ambiciózní prostějovské družstvo. „Jsme rádi, že po tak dlouhé době můžeme opět nabídnout brněnskému publiku porci dobrého volejbalu. A také nás těší, že přes stále složitou situaci, se nám daří udržet mezinárodní složení našeho turnaje, v podobě účasti slovenských mistryň ze Slavie EK Bratislava,“ uvedl před začátkem turnaje prezident klubu Richard Wiesner.

 

Královopolský tým sice v současné době provází zdravotní komplikace některých hráček, Grand Prix Brno je ale dobrou příležitostí herně vyzkoušet celý široký kádr, který následně pomůže zvládnout náročný start extraligy. První třetina její základní části se totiž musí vejít do období pouhých šesti týdnů. „Přesto, že v přípravných utkáních dáváme prioritu nastavení a sladění celého týmu, je naší ambicí na tomto domácím turnaji uspět a prezentovat se kvalitními výkony, které se budou divákům líbit. Doufáme, že po dlouhé pauze, dorazí na Vodovu „slušná“ návštěva,“ dodal Wiesner.

Turnaj zahájí v pátek 10. září domácí volejbalistky s Prostějovem a v sobotu dopoledne pak KP Brno změří síly s Ostravou. Na úplný závěr přijde na řadu česko-slovenské derby královopolského družstva s týmem Bratislavy. „Tento zápas bude v rámci oslav 100 let Českého volejbalového svazu věnován lidem dlouhodobě pracujícím ve prospěch volejbalu v městě Brně a dojde na něm i k jejich ocenění,“ upřesnil Richard Wiesner.

Dosavadní vítězové Grand Prix Brno: KP Brno (2020), Vasas Budapešť (2019) NUC Neuchatel (2018), Branik Maribor (2017), Rote Raben Vilsbiburg (2016), BKS Aluprof Bielsko-Biala (2015), VK Prostějov (2014), Olymp Praha (2013), Lokomotiv Baku (2012).

 

 

Program Grand Prix Brno 2021:

10.9.

17:00

KP Brno

Prostějov

SH Vodova

   

19:00

Ostrava

Bratislava

SH Vodova

11.9.

So

9:30

KP Brno

Ostrava

SH Vodova

   

11:30

Bratislava

Prostějov

SH Vodova

   

15:00

Prostějov

Ostrava

SH Vodova

   

17:00

KP Brno

Bratislava

SH Vodova

 

Barbora Mertová


 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT