7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V prvním brněnském derby letošní sezóny zvítězilo KP Brno

KP Selmy

 

Ve čtvrtek si brněnští volejbaloví fanoušci užili první derby letošní sezóny a zápas, ve kterém KP Brno změřilo síly s Šelmami v jejich hale na Kounicově ulici, určitě nikoho z nich nezklamal. Napínavé drama plné zvratů se rozhodovalo až v pátém setu a šťastnější nakonec byli početní příznivci Králova Pole. Volejbalistky KP Brna totiž zvládly tie-break lépe než soupeřky, a radovat se tak mohly nejenom z výhry v brněnském derby, ale i z prvního vítězství sezóny 2021/22. „Dnešní utkání mělo skvělou sportovní a férovou atmosféru, naše holky předvedly bojovný a týmový výkon, v zápase střídaly všechny hráčky a já jsem moc rád, že dokázalo zvítězit úplně celé družstvo," usmíval se po zápase trenér Erik Nezhoda

„Stále lépe hraje Pelikánová a skvěle ji dnes dostřídala i naše nová nahrávačka. Rozhodly maličkosti, jako v koncovce čtvrtého setu Ela Koulisiani na podání, disciplínu v obraně a důležité body přinesla určitě i Romana Pavlicová,“ dodal. 

V utkání jako na houpačce se vedení ujal domácí tým, když vyhrál první set nejtěsnějším možným způsobem 26:24. KP Brno odpovědělo hned v následující sadě (20:25), Šelmy se však zaskočit nenechaly a po výhře 25:20 znovu vedly (2:1 na sety).

Čtvrté dějství bylo dlouho srovnané (19:19), jeho závěr však patřil díky skvělé sérii na podání Ely Koulisiani hostujícím (21:25), které lépe odstartovaly i rozhodující tie-break (1:5). Šelmy sice ještě dokázaly srovnat krok (7:7), na víc už ale nestačily. Královo Pole si tak výhrou 12:15 vysloužilo do tabulky dva vítězné body.

„Jsem moc ráda, že jsme konečně prolomily sérii prohraných tie-breaků a vyhrály první zápas a hlavně brněnské derby. V koncovkách čtvrtého a pátého setu rozhodlo, že jsme byly důraznější v útoku a na servisu," radovala se po vítězství kapitánka KP Brna Daniela Digrinová.

 

Šelmy Brno - VK Královo Pole 2:3 (26:24, 20:25, 25:20, 21:25, 12:15)

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT