7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Volejbalistky Králova Pole porazily Prostějov bez ztráty setu

KP vs PRO 1410 1

 

Na palubovku Králova Pole zavítal v šestém kole nejvyšší volejbalové soutěže žen Prostějov, aktuálně třetí tým extraligy. Domácí hráčky odstartovaly zápas suverénní výhrou 25:10 a i druhý set dokázaly v koncovce otočit pro sebe. Prostějov se nevzdal, v další sadě však nedokázal vytěžit ze slibného vedení 12:19 a s domácím KáPéčkem svedl o třetí set dlouhý dramatický souboj. Z vítězství 32:30 se nakonec v hale na Vodově radovalo po veliké bitvě Královo Pole, a v letošní sezóně si tak na svoje konto připsalo poprvé plný počet bodů. Prostějov naopak odjel domů s prázdnou. „My jsme moc rádi, že se nám daří udržet koncentraci i v situaci, kdy je vývoj setu pro nás nepříznivý. Trpělivou hrou dokážeme stav zvrátit, dotáhnout do dramatické koncovky a tu ještě navíc dovést s tak dramatickým nábojem až do úspěšného konce,“ uvedl po zápase Richard Wiesner

První set byl trochu klamavý, rozložení sil těchto družstev takto nevypadá, Prostějov je velice kvalitní tým, který tím, že se uzdravila univerzálka Kopáčová, má svou velkou sílu dodal. 

Z vítězství měla velikou radost i kapitánka Daniela Digrinová:„Konečně se nám podařilo vyhrát za tři body, máme strašnou radost a hodně to z nás spadlo, protože to byl pro nás důležitý zápas. Konečně jsme urvaly tři body, navíc výhrou 3:0. Dokázaly jsme otočit dvě koncovky setů a zvládly jsme to skvěle. Doufám, že to ukazuje, že jsme silní, že dospíváme, a že v právě v koncovkách budeme stále lepší,“

Na začátku prvního setu utekly volejbalistky Králova Pole soupeřkám při servisu Kateřiny Pelikánové na 6:0, Prostějov se sice poté domácím přiblížil (8:6), po dvou esech Denisy Pavlíkové ale KP Brno znovu rozdíl navýšilo (13:7). Hostující hráčky už pak jen marně přihlížely rostoucímu vedení Králova Pole, které jim ve zbytku sady dovolilo uhrát pouhé tři body a za 20 minut vyhrálo set poměrem 25:10.

Druhé dějství už se vyvíjelo jinak, za lepší konec tentokrát začal tahat Prostějov (3:5) a za stavu 6:10 donutil domácí tým k oddechovému času. Po něm svěřenkyně Richarda Wiesnera začaly připisovat body a time out bral pro změnu Prostějov (11:12). Královo Pole poté postupně srovnalo se soupeřkami krok (16:16), následující tři body však znovu braly hostující (16:19) a KP Brno zastavilo hru dalším oddechovým časem. Prostějov vedení držel ještě v závěru setu (21:23), pak ale začalo úřadovat Královo Pole a sadu nakonec otočilo na vítězných 25:23.

Třetí set odstartovalo lépe domácí družstvo (5:2), Prostějov však zbraně nesložil (6:6) a skóre obrátil ve svůj prospěch (6:9). Hostující hráčky přitvrdily v útoku a náskok si hlídaly i dál (9:14). Před koncovkou Prostějov vedl už 12:19, Královo Pole ale vzápětí připsalo tři body v řadě (15:19) a Miroslav Čada si vzal time out. Domácí volejbalistky pak začaly zářit na bloku a přinutily soupeře k dalšímu oddechovému času (19:21). Následovalo eso Hany Judlové (20:21) a po něm nervy drásající závěr třetí sady. Oba týmy byly několikrát blízko k zisku setu, vítězství 32:30 si ale na svoje konto po veliké bitvě nakonec připsalo domácí KP Brno a poprvé v sezóně si do tabulky připsalo plný počet bodů.

 

VK Královo Pole – Prostějov 3:0 (25:10, 25:23, 32:30)

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT