7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole smetlo Olomouc ve třech setech

BB2B6B3F 7F29 4871 9000 D887782F3251

 

V sobotu v podvečer přivítaly volejbalistky Králova Pole v hale na Vodově Olomouc. Tým Martina Hrocha doposud nasbíral v extralize úplně stejně bodů jako KP Brno, a tak zápas sliboval napínavou podívanou a souboj o třetí příčku v extraligové tabulce. Po vyrovnaném začátku utkání začaly mít na hřišti převahu královopolské hráčky a Olomouc se na ně už pak po celý zápas jen marně dotahovala. KP Brno tak zvítězilo zaslouženě 3:0 na sety.

 

Takový výkon se hodnotí vždycky dobře, když tak kvalitní družstvo překonáme úplně jasným výsledkem. Tlakem jsme dokázali dostat soupeře do stavu, kdy nepředvedl svůj optimální výkon. Gratuluji všem hráčkám za předvedený výkon,” radoval se po výhře trenér KP Brna Richard Wiesner.

 „Byl to zatím náš nejlepší zápas, strašně dobře jsme bránily, byly jsme koncentrované a celou dobu jsme věřily, že jsme nad soupeřkami. V týmu byla neskutečně dobrá atmosféra a holky musím jen pochválit,“ dodala kapitánka Daniela Digrinová.

V úvodu utkání se oba týmy dlouho přetahovaly o každý bod (10:10). Zlom nastal při servisu Gretell Moreno Borerro, po jejímž přímém bodu z podání odskočilo KP Brno na 13:11 a vzápětí přidalo bod, což donutilo Martina Hrocha k oddechovému času (14:11). Po něm už domácí náskok jen navyšovaly (21:15) a set vyhrály s přehledem 25:17.

Druhé dějství bylo srovnané do stavu 4:4, následující čtyři body pak připsalo Královo Pole a Olomouc zastavila hru time outem (8:4). Soupeřky sice začaly domácím za stavu 14:12 šlapat na paty, Richard Wiesner je ale zbrzdil oddechovým časem a jeho svěřenkyně pak začaly mít hru znovu pod kontrolou. Po esu Magdy Bukovské vedly 19:12 a v koncovce už hostujícím nedaly šanci na zvrat (25:16).

Ve třetí sadě se v úvodu opakoval scénář z předchozího setu, tahanice do stavu 4:4 a pak domácí tým, kdo začal tahat za lepší konec (7:4). Hostující si vzali za stavu 9:5 time out, rozjeté Královo Pole si ale vedení vzít nechat nechtělo a po bloku Terezy Hrušecké navýšilo skóre na 12:6. Olomouc se pak domácím přiblížila na 13:10, královopolské hráčky ale po oddechovém času přitvrdily na servisu (17:10). Hostující nepolevily (19:16), KP Brno si však závěr setu už poté pohlídalo a i díky skvělé sérii na  podání Ely Koulisiani, která se v koncovce blýskla hned třemi esy, vyhrály poměrem 25:17. Utkání navíc domácí hráčky ozdobily hned 13 úspěšnými bloky.

Věděli jsme, že to tu bude o přihrávce a servisu a průběh zápasu to jen potvrdil. My jsme neměli co nabídnout bohužel na přihrávce, protože tady to bylo jako na střelnici, a od toho se odvíjela celá hra. Gratuluji Královu Poli k tak úspěšnému servisu, z naší strany tam není co komentovat,“ mrzelo po zápase hlavního kouče Olomouce Martina Hrocha.

 

VK Královo Pole – Olomouc 3:0 (25:17, 25:16, 25:17)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Ryšavý

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT