7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole po sedmi výhrách v řadě zastavil Liberec

KP Olymp web 0811 7

 

Královopolský tým ve čtvrtek odcestoval na sever Čech na palubovku aktuálního lídra extraligy Liberce. Přes dobrý vstup do zápasu, kdy se KP Brno ujalo vedení 1:0 na sety a v další sadě těžilo před koncovkou z pětibodového náskoku, se osmou výhru v řadě volejbalistkám Králova Pole na svoje konto připsat nepodařilo. Liberec zvrátil druhou sadu pro sebe a vyhrál v ní nejtěsnějším možným způsobem a pak už soupeři nedal šanci na zvrat. „Bohužel jsme se rozsypaly jako domeček z karet a nebyly jsme schopny v druhé polovině zápasu překonat soupeřovu obranu a ubránit jeho útok," vzkázala z Liberce kapitánka Daniela Digrinová.

  

„V prvním a druhém setu jsme přitom plnily zadání, dělaly jenom drobné chyby v obraně a tlačily Liberec servisem. Z dnešní prohry se musíme rychle otřepat a jít naplno do dalšího utkání,” zdůraznila.

„Dnešní porážka je pro nás obrovsky motivují do další práce, Liberec nám ukázal kde máme rezervy ve spolupráci. Takto těžký zapas jsme potřebovali, toto družstvo má obrovskou touhu se konfrontovat a dokáže svoji vůli se zlepšovat,“ uvedl po utkání trenér Erik Nezhoda„Zápas měl dvě poloviny. Ani jedno družstvo od úvodu nehrálo skvěle, nás ale opět zdobila převaha na sítí blokem. V koncovce druhé sady jsme ale neproměnili řadu šancí a Liberec vrátili do pohody, která jim chyběla možná několik utkání. Ve zbytku duelu pak soupeř předvedl mistovskou formu, na kterou my zatím zbraň nemáme," dodal.

V úvodní sadě byl stav vyrovnaný do poloviny (11:12), pak ale začalo za lepší konec tahat Brno a set vyhrálo 18:25. Druhé dějství se vyvíjelo podobně a ještě před koncovkou to za stavu 14:19 vypadalo, že bude mít totožný průběh. Domácí hráčky se ale v závěru setu zkoncentrovaly a nakonec ho otočily ve svůj prospěch (26:24).

Královo Pole to bohužel srazilo na kolena a v následující sadě uhrálo pouhých sedm bodů. Liberec ve svém tlaku nepolevil a KP Brno už na jeho hru účinnou zbraň ve čtvrtém setu nenašlo (25:16).

 

Liberec – VK Královo Pole 3:1 (18:25, 26:24, 25:7, 25:16)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT