7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole vládne Brnu dál, zvítězilo i ve druhém brněnské derby

KP Šelmy web 1311 2

 

Hala Vodova dnes hostila druhé brněnské derby letošní sezóny. V tom prvním volejbalistky Králova Pole udolaly Šelmy v dlouhém souboji na jejich palubovce 3:2 na sety, a proto druhé měření sil těchto týmů slibovalo napínavou a atraktivní podívanou. Začátek prvního dějství sice patřil hostujícím Šelmám, královopolské volejbalistky ale dokázaly úvodní sadu vybojovat pro sebe a po zbytek zápasu už pak soupeřkám nedaly šanci. KP Brno tak ovládlo brněnské derby i podruhé, tentokrát ale bez ztráty setu. „Dnes jsme dokázali čelit nejenom velice dobrému soupeři, ale hlavně naší únavě. Hodně jsme se obávali tohoto utkání, které je už třetím v tomto týdnu, což není nic jednoduchého. Proto jsem obrovsky šťastný, že tomu děvčata dokázala čelit, a že tenhle nesmírně obtížný zápas dotáhla proti velice silnému soupeři do vítězného konce,” radoval se po zápase Richard Wiesner.

  

„Mám velikou radost, že jsme zase převzaly nadvládu nad Brnem, a že jsme zvládly první těžký set, protože Šelmy nás dost zatlačily servisem. Možná to bylo i tím, že jsme dnes hrály s jinými balóny, na které nejsme moc zvyklé. Dostaly nás pod tlak, ale my jsme to nevzdaly a bojovaly dál a podařilo se nám vyhrát. Dnes tu byla skvělá atmosféra a já moc děkuji všem, že nás dnes přišli podpořit,“ uvedla kapitánka Daniela Digrinová.

Začátek zápasu patřil hostujícím Šelmám, které královopolské hráčky zaskočily vedením 1:8. Domácí tým si vzal time out a začal náskok soupeřek mazat (13:13). Následovala tahanice o každý bod a o setu se tak rozhodovalo až v jeho koncovce (20:20). Závěr sady zvládly lépe domácí a napínavé první dějství vyhrály nejtěsnějším možným způsobem (25:23).

KP Brno to nakoplo a ve druhé sadě to byly svěřenkyně Richarda Wiesnera, kdo měl na hřišti v úvodu převahu (7:2). Šelmy se ale začaly dotahovat a za stavu 9:7 přinutily domácí družstvo k oddechovému času. Po něm Královo Pole přitvrdilo v útoku a soupeřkám opět odskočilo (19:10). Domácí si už pak bez problémů dokráčely až k 11 setbolům (24:13) a o setu rozhodly hned vzápětí (25:13).

Následující dějství bylo od stavu 3:3 opět v režii KP Brna (10:4). Šelmy boj nevzdaly a Královu Poli se přiblížily na rozdíl dvou bodů (14:12). Recept na domácí však nenašly, a tak KP Brno po esu Ely Koulisiani vedlo 18:13, po zbytek setu už vedení z ruky nepustilo (25:17), a zvítězilo tak I v druhém brněnském derby této sezóny. 

Nejlepší hráčkou zápasu byla vyhlášena Simona Jelínková.

„Gratuluji Královu Poli, že po třech letech poskládalo družstvo, které je konkurenceschopné v té absolutní české špičce. My jsme dnes dělali, co jsme mohli, ale v prvním setu jsme hráli proti osmi, a to se nedá. A pak už bylo KP Brno lepší a dostalo nás pod tlak, o osudu tohoto zápasu rozhodl první set,“ zhodbotil duel hostující trenér Martin Gerža.

 

VK Královo Pole – VK Šelmy Brno 3:0 (25:23, 25:13, 25:17)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT