7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Veliká bitva v Olomouci měla vítěznou brněnskou tečku

Olomouc V

 

V 17. extraligovém kole Královo Pole vycestovalo do Olomouce, která mu v tabulce bodově hodně šlape na paty. Družstvo Martina Hrocha sice vstoupilo do zápasu lépe, KP Brno se ale nevzdalo a po veliké pětisetové bitvě zvítězilo 3:2. „Mám velkou radost, že jsme vybojovali těžký zápas s velmi kvalitním soupeřem, který má za sebou v poslední době dobré výkony jak v české extralize, tak v evropském poháru. Ze začátku nám nefungovala naše hlavní zbraň útok. Ale velkou bojovností a hlavně výborným výkonem Dády Digrinové, která pozvedla celý tým, jsme dokázali zvítězit," vzkázal z Olomouce hlavní trenér Richard Wiesner

 

V posledním setu se na soupeři projevila velká únava z nahuštěného programu a už nám umožnili dominovat,“ dodal.

„Dnes to byl pro nás obrovsky mentálně důležitý zápas. Ze začátku jsme tápaly v obraně na síti a v útoku hlavně ze zóny 2. Soupeř na nás byl navíc velice dobře připravený. Nakonec však byla naše touha po vítězství větší a já z toho mám obrovskou radost,“ popsala kapitánka Daniela Digrinová.

Olomouc vlétla do utkání při chuti a v první sadě vstupovala do koncovky s desetibodovým náskokem (19:9). Královo Pole sice rozdíl postupně smazalo (21:20), set si ale Olomouc vzít už nenechala (25:22). V dalším průběhu zápasu to pak bylo jako na houpačce, těsnou výhru Králova Pole ve druhém dějství (24:26) oplatila brněnským hráčkám Olomouc hned vzápětí (25:18).

Královo Pole však bojovalo dál a vítězstvím ve čtvrté sadě (18:25) posunulo zápas do tie-breaku. V něm Brno nedalo soupeřkám šanci a po výhře 6:15 si připsalo na svoje konto dva body.

 

Olomouc – VK Královo Pole 2:3 (25:22, 24:26, 25:18, 18:25, 6:15)

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT