7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Bystřice nad Pernštejnem hostila celoklubové týdenní soustředění

KP zahájení sezony 27082022 55 kopie

 

Na konci srpna odjela všechna královopolská družstva do Bystřice nad Pernštejnem, kde společně absolvovala již tradiční týdenní soustředění a odehrála tam i svoje první přátelská utkání této sezóny. Celý program pak završilo v sobotu slavnostní představení jednotlivých týmů, od přípravek až po družstvo žen, kterého se kromě čestného prezidenta KP Brna Miroslava Jaskulky zúčastnila také spousta rodičů. „Jsem velmi rád, že jsme se zde sešli i letos v tak hojném počtu. Moc si přeji, abychom v nadcházející sezóně fungovali opět jako jedna velká rodina a navázali na velké úspěchy z minulé sezóny," zdůraznil na slavnostním zahájení prezident Králova Pole Richard Wiesner.

 

Co se týká A-týmu žen, soustředění absolvoval bez pěti hráček, které si stále ještě plní svoje reprezentační povinnosti. V Bystřici nad Pernštejnem tak chyběly kapitánka Daniela Digrinová a dále Tereza Hrušecká, Ela Koulisiani, Gretell Moreno a Denisa Pavlíková. „Ze soustředění mám dobrý pocit, všechny nové hráčky včetně Simony z Bulharska do týmu dobře zapadly, a tak pokračujeme v náladě, která provázela náš tým celou loňskou sezónu. Zaměřovali jsme se tu hlavně na individuální technické činnosti a začali jsme už řešit i útočné kombinace," popsal průběh přípravy asistent hlavního trenéra Luděk Grabovský.

Jeho slova o dobré atmosféře v týmu potvrdila i nová zahraniční posila Simona Nikolova„Cítím se tu velmi dobře, holky mě přijaly moc pěkně a já jsem ráda, že jsem se v Bystřici měla možnost seznámit i s děvčaty z mladších týmů. Navíc jsme tu už odehráli i první přátelský zápas, což pro mě byla výborná zkušenost," popsala Simona.

A-tým se v přátelském utkání střetl ve čtvrtek s Přerovem a v Bystřici nad Pernštejnem ho porazil 3:1 na sety. „Byla to naše první herní konfrontace po měsící přípravy, Přerov přijel kromě jedné hráčky v plné sestavě a o to víc mě těší, že jsme ho porazili 3:1, protože my rozhodně v kompletní sestavě zatím nejsme. Odehráli jsme poměrně kvalitní utkání a zvládli jsme ho až na poslední set, v němž jsme důrazně obměnili sestavu a příležitost dostaly i mladé hráčky, velmi slušně," zhodnotil přátelský duel asistent trenéra a statistik Martin Štětka.

V sobotu byly v Bystřici na programu kromě slavnostního zahájení ještě tzv. Bystřické hrátky, v nichž soutěžilo v různých disciplínách celkem 12 týmů složených z děvčat napříč všemi věkovými kategoriemi. Vítězem těchto hrátek se stal tým Simony Jelínkové s názvem Krevetky.

 

Barbora Mertová 

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT