7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Reprezentační jízda - kvalifikace na ME i Panamerický pohár

KP OLO web 03042022 19

 

A-tým žen Králova Pole se ve své přípravě zatím musí obejít bez pěti svých hráček, které v současné době oblékají dresy národních týmů České republiky, Slovenska a Kuby. Daniela Digrinová, Tereza Hrušecká, Ela Koulisiani a Denisa Pavlíková pomalu končí se svými reprezentačními družstvy kvalifikační pouť na mistrovství Evropy. Gretell Moreno se v roli kapitánky Kuby účastní pro změnu Panamerického poháru v Dominikánské republice.

 

Pro česko-slovenskou čtveřici dopadla kvalifikace na evropský šampionát úspěšně ještě před koncem kvalifikačních zápasů. Česká republika si postup na mistrovství Evropy zajistila nedělní výhrou 3:1 nad Černou Horou a Slovensko ve stejný den vítězstvím 3:0 v Dánsku. „Černá Hora pro nás byla asi nejtěžším soupeřem a jako jediná nám doposud v kvalifikaci dokázala vzít set. Venkovní zápas, který jsme hrály minulou neděli, pro nás byl určitě těžší než ten domácí, protože Černohorkám pomáhalo jejich bouřlivé publikum," přiblížuje Denisa Pavliková.

Společně se svými spoluhráčkami však asi ty nejkrušnější chvíle prožila ve Finsku, kde se 18 z 23 členů repezentační výpravy potýkalo se střevními problémy. „Do poslední chvíle před utkáním jsme vůbec nevěděly, jestli k němu budeme moci nastoupit v plné sestavě, nakonec jsme to ale zvládly," vzpomíná Denisa. Velkou zásluhu na tom, že tým ve Finsku obstál, měla Radka Bartovičová, která kromě lékařky KP Brna zastává stejnou pozici i u národního týmu. České reprezentantky nakonec i díky ní zápas ve Finsku vyhrály neuvěřitelným poměrem 3:0, a významně tím přispěly k postupu na evropský šampionát.

Daniela Digrinová, Tereza Hrušecká, Ela Koulisiani a Denisa Pavlíková zakončí kvalifikační zápasy na ME tento víkend, pro české hráčky tím ale reprezentační povinnosti neskončí. Po kvalifikaci je totiž čeká jenom krátký odpočinek a pak už se začnou opět tvrdě připravovat na vyvrcholení letošní reprezentační sezóny - mistrovství světa v Nizozemsku. Odlétat by na ně měl královopolský trojlístek 20. září. 

Tento týden vrcholí nejenom kvalifikace na ME, ale také Panamerický pohár, kterého se účastní i nahrávačka KP Brna Gretell Moreno. Momentálně drží se svým kubánským týmem mezi šesti účastníky turnaje čtvrté místo a jak se jí bude dařit dál je možné sledovat na odkazu https://bit.ly/3BfR7v9.

Všech pět hráček si velmi váží toho, že mohou získávat u národních týmů cenné zkušenosti, a svého náročného programu tak žádná z nich nelituje. „Každý den mám teď možnost trénovat s těmi nejlepšími smečařkami, od kterých se mohu hodně naučit. A i když nedostávám na zápasech tolik šancí, cítím se na hřišti stále líp," usmívá se Denisa.  

 

Barbora Mertová 

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT